Uğur Mumcu anmasıyla ilgili Vatan Partisi'nden kamuoyuna duyuru

Uğur Mumcu anmasıyla ilgili Vatan Partisi'nden kamuoyuna duyuru

Basın ve Kamuoyuna duyurulur;

Tekirdağ Kent Konseyi ve Çorlu Kent Konseyi ’nin resmi yazılı davetiyle Çorlu’ daki 16 kurum, siyasi ve sivil toplum örgütleri, Uğur Mumcu Anma Etkinlikleri için bir araya getirilmiştir.. İlk toplantı 11.01.2016 tarihinde Çorlu Belediyesi meclis Toplantı salonunda gerçekleşmiştir. Toplantıya 15 kurumun temsilcisi katılırken davetli olan Cumhuriyet Halk Partisi ilk toplantıya bir tek temsilci dahi göndermemiştir. İlk toplantıda katılan 15 kurum nezdinde, içinde Vatan Partisi’nin de olduğu7 kişilikbir komite belirlenmiş ve etkinlikler için kararlar alınmıştır. Burada alınan karar gereği 14.01.2016 tarihinde Komite 2. Kez aynı mekanda toplantısını gerçekleştirmiştir. İlk toplantıya katılmayan ve 7 kişilik Komitede olmayan CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı 2. toplantıya katılarak, Kent Konseyi ve Komite başkanı ile toplu karar sonucu oluşturulan 7 kişilik komiteyi ve daha önce 15 kurum adına alınan ortak kararları, vermiş olduğu direktiflerle yok sayacak tavırlar sergilemiştir. Hem de CHP’nin amiral Gemisi iddiaları ile.Bu tavrı, o günkü toplantıda da Vatan Partisi olarak eleştirdik. Bütün bunlara rağmen en son aldığımız kararlara göre;

1. Hiç bir kurum ve örgütün bayrağı yürüyüşte olmayacaktı.

2. Uğur Mumcu Anıtı’nda konuşmayı sadece komite adına Komite ve Kent konseyi Başkanı Ramadan Cesur yapacaktı

3. Gelen Milletvekili olursa %er dakikalık bir konuşma hakkı tanınacaktı.

16 kurum bu kararlar ışığında yürüyüşe hazırlandı.

24 0cak 2016 günü geldiğinde programlanan yürüyüş kortejine, Cumhuriyet Halk Partililer, komite karalarının da dışına çıkarak, gençliğine CHP önlükleri ve parti bayrakları vererek yürüyüşe katılmışlardır. Böyle emrivaki bir hadiseden ötürü, Tekirdağ ve ÇorluVatan Partili üyeleri olarak Uğur Mumcu’ya olan saygımızdan dolayı yürüyüş ve anma töreninden ayrılmadık. Uğur Mumcu Anıtına geldiğimizde ise normal seyriyle devam eden anma törenine, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı’nıntüm katılımcı kurumları yok sayan ve adeta zorbaca tutumuyla burada konuşma yapması bardağı taşıran son damla olmuştur. Halbuki bizler Vatan Partisi üyeleri olarak Kemalizm Bayrağını dimdik tutan, PKK’ya karşı tavizsiz tutum almış olan ve bu Uğur’da canını veren UĞUR MUMCU’ya karşı bağlılığımızı ilan etmek için, ona karşı görevimizi yapmak için bu etkinliğe katıldık. Partizanca değil!

Aslında ortaya çıkan durum, yıllardan beri şimdiki CHP Çorlu İlçe yöneticileri tarafından, tüm parti üstü birliktelikleri fırsatçılığa dönüştürerek Cumhuriyet Halk Partisi şovuna dönüştürmek istemeleridir. Olay,CHP ilçe başkanının bu şekildeki dayatmacı ve çıkarcı tavrı, bize yangından mal kaçırır görüntüsü vermiştir. Yapılan iş Uğur Mumcu’nun hatırasına da saygısızlıktır. Belli ki özünde Atatürk olan bir partinin genel merkezini işgal etmiş bir takım Atatürk düşmanı idarecilerinin, dengesiz hesapsız ve istikrarsız tavırları, Çorlu İlçe yönetimine kadar aksetmiştir. Atatürk’e bağlı olan Cumhuriyet Halk Partisi tabanı da bu durumdan oldukça rahatsızdırlar. Bunu da bizlere açıkça dile getirmekten kaçınmamaktadırlar. Nitekim “Amiral Gemisi” komutanı iddiasında olan Çımacılar, bu etkinlik dâhilindeki konferansa bir amfibi çıkartma botunu dolduracak kalabalığı toplayamamışlardır.

Maalesef tüm bu ısrarcı negatif tutumlar, bugün Atatürk’ümüzün kurmuş olduğu ve Cumhuriyetimiz kurucusu olan CHP’nin ne kadar zavallı, aciz ve çaresiz duruma düşürüldüğünün açık bir göstergesidir.

Birleştirici olmayan tutum ve tavırlarından dolayı, başta CHP ilçe yöneticilerini ve onların yok sayıcı, ötekileştirici, çıkarcı ve zorbacı zihniyetini şiddetle kınıyor, bütün bu saygısızlıklara ses çıkartamayan ve Kent Konseyinin CHP konseyine dönüştürülmesine seyirci kalan Komite ve Kent konseyi Başkanını da esef ve üzüntü ile kınıyoruz.

Sonuç olarak dost acı söyler.

Bizler Türk Vatanının, Türk Bayrağının ve Türk Milletinin dostuyuz, düşmanlarına da düşmanız.

Bizler doğru konuşup, doğru oturmak zorundayız.

Ve bizlerin önceliği ÖNCE VATANDIR.

Parti 2. Plandır. VATAN YOKSA PARTİ DE YOKTUR

.

BİZLER MUTLAKA VATAN PROGRAMINDA BİRLEŞMEK ZORUNDAYIZ.

BU PROGRAMIN ÖNCÜLERİNDEN BİRİ DE, BU UĞURDA CANINI VEREN UĞUR MUMCU’DUR.

Saygılarımızla.

Vatan Partisi

Çorlu İlçe Başkanı

Mehmet Ali Esmer

İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr