Gıda güvenliği için etler nasıl pişirilmeli?
Brezilya’dan Çin’e ihraç edilen tavuk kanatlarında Kovid-19 tespit edilmesine ilişkin Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden açıklama geldi. Veteriner hekimler, Kovid-19’un tavuk kanatlarına işleme veya taşımada görevli personelden geçmiş olabileceğini belirtti. Kovid-19’un gıdalardan bulaşmadığını vurgulayan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Ali Eroğlu, gıda güvenliği için uyarılarda bulundu.
Gıdalardan virüs bulaşıp bulaşmayacağına açıklık getirdiler. Gıda güvenliği için uyardılar.
Çin’in Longgang eyaletine bağlı Shenzhen kentine Brezilya'dan ihraç edilen donmuş tavuk kanatlarından test için örnek alınmıştı. Çinli yetkililer birkaç gün önce tavuk kanatlarında Kovid-19 tespit edildiğini duyurmuştu. Konuya ilişkin veteriner hekimlerden açıklama geldi. Veteriner hekimler Kovid-19’un gıdalardan bulaşmadığını ifade etti.
Kovid-19 olan kişiler temas ettiğinde etlere virüs geçebiliyor. Gıdalardan insanlara virüs bulaşmasa da gıda güvenliği büyük önem taşıyor.
Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Ali Eroğlu, gıda güvenliğini sağlamak için alınması gereken önlemleri sıraladı.
HABER: BUSE GENÇTÜRK
ulusal.com.tr