O rapor gerçek mi?

Hatırlayacaksınız Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel Soma’da bir gence tekme ile saldırdı. Yerkel'in tekme atmasına rağmen 7 günlük rapor aldığı açıklandı. Türk Tabipleri Birliği de o raporun doğru olup olmadığını araştırıyor.

O rapor gerçek mi?

Soma’da bir kişiyi tekmelerken görüntülenen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in, bu olay için rapor aldığı açıklanmıştı.

Türk Tabipleri Birliği, raporun doğru olup olmadığını araştırıyor. Birlik, Soma Devlet Hastanesi'nden alınan bir rapor olmadığını tespit etti. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sağlık Bakanlığı'na iş göremezlik raporunun olup olmadığını sordu.

Ulusal Kanal'a açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr Özdemir Aktan, "Raporu araştırıyoruz. Bir usulsüzlük varsa bu suçtur" dedi.

"Sahte rapor hazırlamak suçtur. Hekimlik meslek ilkeleri bakımından 6 aya kadar meslekten men cezası verilir. TCK‘da da 3 yıldan 8 yıla kadar ceza isteniyor. Bir hekimin böyle asılsız bir rapor vermesini asla kabul etmeyiz ve üstünü örtmeyiz."

Soma'da genci tekmeledikten sonra 7 Günlük "İş göremez" raporu aldığı öne sürülen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel bir gün sonrada Başbakan Erdoğan'ın yanında görüntülenmişti.

ulusalkanal.com.tr