Erdoğan'ın sürekli bahsettiği Rus satranççı görevi bıraktı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "IŞİD ile petrol ticareti yapmakla" suçladığı Dünya Satranç Federasyonu Başkanı Rus İşadamı Kirzan Ulyumhinov görevini bıraktı. Karar Yunanistan’da yapılan olağanüstü FİDE Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklandı

Erdoğan'ın sürekli bahsettiği Rus satranççı görevi bıraktı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rus İşadamı ve Dünya Satranç Federasyonu Başkanı Kirsan Ulyumzhinov'u bu sözlerle hedef almıştı. Erdoğan'ın IŞİD ile petrol ticareti yapmakla suçladığı Ulyumzhinov görevini bıraktı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre,1995’ten bu yana Dünya Satranç Federasyonu Başkanlığı’nı yapan Ulyumzhinov, FIDE Yönetim Kurulu’yla bir araya geldi. Toplantıda üye ülkeler iddialarla ilgili bilgi almak istedi.

Ulyumzhinov görevinden belirsiz bir süre için çekilmeyi teklif etti. Karar Yunanistan’da yapılan olağanüstü FİDE Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklandı. Toplantıya FIDE Asbaşkanı olarak Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da katıldı.

Yapılan açıklamada Ulyumzhinov’un ABD tarafından kara listeye alınması nedeniyle böyle bir karar aldığı belirtildi.

Ulyumzhinov, yetki ve görevlerini Yönetim Kurulu’nun onayı ile Yunanistan Satranç Federasyonu Başkanı Georgios Makropoulos’a bıraktı.

ulusalkanal.com.tr

cumhurbaşkanı erdoğan görevi bıraktı