İzmir'de sahte içkiden 4 kişi hayatını kaybetti

Sahte içki faciasında bilanço ağırlaşıyor. İzmir'de sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastanelere başvuran 18 kişiden 4'ü yaşamını yitirdi. Aynı sebeple 7 kişinin hayatını kaybettiği Kırıkkale'de ise adliyeye sevk edilen bir şüpheli tutuklandı.

İzmir'de sahte içkiden 4 kişi hayatını kaybetti

Kırıkkale'de 7 kişinin sahte içki nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından İzmir'den de acı haber geldi. 4 kişi yaşamını yitirdi.

İzmir'in 4 merkez ilçesinde metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle 18 kişi hastanelere başvurmuştu. 7'si yoğun bakıma alınmış ve hayati tehlikeleri bulunuyordu. O kişilerden 4'ü yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 5 iş yeri, 1 depo ve 1 ikamete operasyon düzenlenmişti. 10 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Kırıkkale'de de 7 kişinin canına mal olan olayla ilgili gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen bir şüpheli tutuklandı. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınmıştı. Ö.U, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. "Olası kastla adam öldürme" ve "sağlık için tehlikeli madde temini" suçlarından da tutuklandı.

Kent merkezinde son 3 günde 8 kişi, zehirlenme şikayetiyle Yüksek İhtisas Hastanesine başvurmuş, 7'si hayatını kaybetmişti. 1 kişinin ise yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Valilikten yapılan açıklamada, şahısların aynı marketten temin ettikleri dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara içki aromaları karıştırdıkları belirtilmişti.

ulusal.com.tr

izmir sahte içki kırıkkale