Obama'dan sert Rusya açıklaması

Amerika Başkanı Barack Obama, NATO zirvesinin ardından konuştu. NATO'nun istihbarat ve savunma harcamalarının artacağını söyleyen Obama, Rusya'yı hedef aldı. Obama, "Rusya'ya mesaj vereceğiz. Yaptığı her harekete karşılık vereceğiz" dedi.

Obama'dan sert Rusya açıklaması

Galler'deki NATO Zirvesi'nin ardından ABD Başkanı Obama bir basın açıklaması düzenledi. Obama, Rusya'ya karşı planların ele alındığı zirveyi değerlendirdi, Moskova'yı hedef alan açıklamalarda bulundu. Obama, NATO'nun istihbarat ve savunma harcamalarının artacağını belirtti.

Amerika'nın liderlik görevi üstlendiğini öne süren Obama, "Rusya'ya mesaj vereceğiz, yaptığı her harekete karşılık vereceğiz" şeklinde konuştu. Ukrayna'ya desteklerinin artarak devam edeceğini duyuruan Obama, Ukrayna ordusuna zırh, yakıt, tıbbi malzeme ve komuta kontrol desteği sağlayacaklarını söyledi

Obama, Baltık ülkeleri ve Karadeniz'de faaliyet yürüttüklerini, NATO'nun standartlarını karşılayan herkese kapıların açık olduğunu söyledi. Moldova, Gürcistan ve Libya'ya da göz kırpan Obama, bu ülkelerin savunma sistemlerinin güçlendirilmesi gerektiğini savundu.

Obama, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin IŞİD'e karşı 10 ülkeyle koalisyon planına da destek verdi, IŞİD tehditine karşı bölgesel ittifakın altını çizdi.

ulusalkanal.com.tr

rusya nato Obama