"Açılım yasası şehitlerimize ve vatana ihanet yasasıdır"

‘’PKK yasası bir ihanet yasasıdır. Şehitlerimize, vatana ihanettir.’’ Bu sözler 2 yıl önce Şehit olan Yüzbaşı Barış Kırıcı'nın babası Hayri Kırıcı’ a ait. Şehit Yüzbaşı Barış Kırıcı ölümünün 2'nci yılında anılırken, şehidin babası Hayri Kırıcı PKK’yı meşrulaştıran yasaya tepki gösterdi, milletvekillerine yasanın iptali için çağrı yaptı.

"PKK yasası bir ihanet yasasıdır. Şehitlerimize, vatana ihanettir." Bu sözler 2 yıl önce şehit düşen Yüzbaşı Barış Kırıcı'nın babası Hayri Kırıcı ‘a ait.

Yüzbaşı Barış Kırıcı, 22 Temmuz 2012 tarihinde Dağlıca'da meydana gelen helikopter kazasında 5 mehmetçikle birlikte 32 yaşında şehit düşmüştü. Şehit Yüzbaşı, ölümünün 2'nci yılında Cebesi Askeri Şehitliği’nde anıldı.

Şehidin babası Hayri Kırıcı tepkiliydi. PKK’yı yasal zemine oturtan yasayı sert bir şekilde eleştirdi, "Bu yasa ihanet yasasıdır’’ dedi.

Kırıcı, açılım yasasıyla Türkiye'nin bölündüğünü söyledi.

Milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı'nın vatanın bölünmez bütünlüğü üzerine yemin ettiğini hatırlatan Kırıcı, yasanın iptali için vatan duyarlılığı olan herkesi göreve davet etti.

Şehit Piyade Yüzbaşı Barış Kırıcı görev yaptığı dönemde birçok başarıya imza atmıştı. Kırıcı eğer şehit olmasaydı, 1 yıl önce nişanlanacaktı.

HABER: HÜSNA SARI

KAMERA: SERKAN BAYRAKTAR

ulusalkanal.com.tr

şehit babası açılım yasası