ABD, İBB'ye 5 milyon dolar hibe etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik projesinde ABD ile birlikte çalışacak. Trafik denetiminde yapay zekanın kullanılacağı proje için Amerika İBB'ye 5 milyon dolar hibe etti. ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve İBB Başkanı İmamoğlu törene bizzat katıldı. Proje ile ilgili akıllara gelen "denetim kimde olacak?" sorusuna İBB yönetimi yanıt vermekten kaçındı.

ABD, İBB'ye 5 milyon dolar hibe etti

ABD'li şirket İstanbul'un trafiğine müdahale için kolları sıvadı. Milyonlarca lira, karşılıksız olarak verildi. Okyanus ötesinden İstanbul trafiğinin denetlenme ihtimali akıllarda soru işaretine neden oldu.

Sicili Türkiye karşıtı adımlar nedeniyle kabarık olan ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield de projeyi bizzat yöneten isimlerden...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik projesinde kullanılmak üzere ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı ve SAS Türkiye ile 5 milyon dolarlık hibe anlaşması imzaladı. Yani Amerika, İstanbul'un trafik projesine hibe ile destek oldu. Karşılıksız verilecek yardımla ABD'li şirketin "yapay zeka" teknolojisini Türkiye'ye kurma ihtimali doğdu.

İstanbul'daki imza törenine ABD'nin Ankara Büyükelçisi de katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield (Deyvid Satırfiıld) bizzat törendeydi.

Törende konuşan Büyükelçi Satterfield ise İBB ile yapacakları iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İBB ile Amerika'nın ortak trafik porjesinde denetimin kimde olacağı sorusuna net yanıt verilmedi.

Ulusal Kanal, "Projenin kontrolü kimde olacak?" sorusunu İBB'ye yöneltti. Soruyu yanıtsız bırakan İBB yetkilileri, yapılan açıklamaların yeterli olduğunu belirtti.

Öte yandan Vatan Partisi'nden ABD ile ortak projeye tepki geldi. Partinin İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, "Hibe" ifadesine dikkat çekti.

ulusal.com.tr

istanbul büyükşehir belediyesi avd