KKTC sınırlarını 30 Nisan'a kadar kapattı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kendi vatandaşları hariç 30 Nisan'a kadar tüm kara ve hava sınırlarını tamamen kapattı. Lefkoşa yönetimi ayrıca, Kıbrıs Rum kesiminden gelecek Birleşmiş Milletler askerleri ve yabancı diplomatların ülkeye girişini de bir hafta süreyle durdurdu.

KKTC sınırlarını 30 Nisan'a kadar kapattı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti, tüm kara ve hava sınır kapılarının 30 Nisan'a kadar yabancılara kapatılmasına karar verdi.

Bakanlar Kurulu kararına göre, tüm kara ve hava sınır kapıları, KKTC vatandaşları ile eş ve çocukları hariç tüm diğer ülke vatandaşlarının girişine kapatıldı. KKTC'ye sefer yapan gemilerin de 27 Nisan'a kadar, elzem hizmetler dışında ülkeye yolcu taşımaları yasaklandı.

Lefkoşa yönetimi ayrıca Kıbrıs Rum kesiminden gelecek Birleşmiş Milletler askerlerinin ve yabancı diplomatların ülkeye girişlerini durdurdu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, kararı sosyal medya hesabı üzerinden hesabından duyurdu.

Buna göre Kıbrıs Rum kesiminden gelecek diplomat, Birleşmiş Milletler (BM) askerleri ve Avrupa Birliği ile diğer uluslararası örgütlerde görev yapan personel, bir hafta süresince KKTC'ye giremeyecek. Özersay, BM ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) bulunan diplomatik misyonlara notalar gönderdiklerini ve bir hafta boyunca ülkeye gelişleri askıya aldıklarını açıkladı.

Karar, Birleşmiş Milletler Kıbrıs Barış Gücü'nde görevli bir askeri personelde Koronavirüs tespit edilmesinin ardından alındı.

ulusal.com.tr

koronavirüs KKTC kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti