İsrail'den yeni taktik

Amerika ve İsrail'e karşı Kudüs için Filistinlilerin mücadelesi sürerken, İsrail güvenlik güçleri yeni bir taktik uygulamaya başladı. Filistinli kılığına bürünüp, yüzlerini Filistin bayrağı ile kapatan İsrail askerleri, çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı. Gazze, İsrail ordusu tarafından abluka altına alındı, sınır kapıları kapatıldı

İsrail'den yeni taktik

Filistin halkının, Kudüs için başlattığı protestolar sürüyor. Şiddetin dozunu artıran İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde protesto gösterisi düzenleyen Filistinli avukatlara saldırdı.

Yeni bir taktik uygulayan İsrail askerleri, yüzlerini kefiye ve Filistin bayrağıyla kapatıp protesto gösterisi yapan avukatların arasına girdi.

Üniformalı askerlerin müdahalesi ile silahlarını çıkarıp, asker olduklarının mesajını veren İsrailliler, çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen gösterilere müdahalesinde ise 27 Filistinli daha yaralandı. İsrail askerleri çok sayıda Filistinli çocuğu da darp ederek gözaltına aldı.

Bu arada Kudüs direnişinin sembol ismi Cuneydi'nin gözaltı süresinin yeniden uzatıldığı öğrenildi. 25 İsrailli tarafından gözaltına alınan 16 yaşındaki Cuneydi'nin gözaltı süresi pazartesiye uzatıldı.

İsrail güvenlik güçlerinin gerçek mermi kullandığı olaylarda şu ana kadar 6 Filistinli hayatını kaybetti, iki bine yakın sivil de yaralandığı açıklandı.

Şiddetli müdahalelere rağmen sokaklarda eyleme devam eden Filistinlileri baskı altına almak isteyen İsrail'in bir diğer taktiği ise Gazze'yi abluka altına almak oldu.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Kerm Ebu Salim ve Erez sınır kapısının son güvenlik gelişmeleri nedeniyle bugünden itibaren kapalı tutulacağını duyurdu.

Gazze'de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Mısır'ın kontrolündeki Refah hariç 6'sı İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Bu 6 kapıdan ticari amaçla kullanılan 4'ü Hamas'ın seçimleri kazanarak görevi devralmasının ardından Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı.

Diğer iki kapıdan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor. Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun çeşitli gerekçelerle sık sık kapatılıyor.

ulusal.com.tr

amerika israil Kudüs gazze