Bülent Arınç: Birilerine karşı sevgim azalmış

AKP'nin kurucularından Bülent Arınç, Meclis'te 5. parti tartışmalarına ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Arınç, "Siyasette her şey olur. AKP içinde olmaz demek siyasetin doğasına aykırı" ifadelerini kullandı. Arınç, "Neden aday olmadınız" sorusuna "birilerine olan sevgimi kaybettim" yanıtını verdi, AKP içindeki yeni jenerasyona "zıpır grup" benzetmesi yaptı

Bülent Arınç: Birilerine karşı sevgim azalmış

AKP'nin kurucularından Bülent Arınç'ın bu açıklaması güne damga vurdu. CNN Türk televizyonnda "Mecliste 5'inci parti" tartışmalarına değerlendiren Arınç, partisini topa tuttu.

Bülent Arınç, "neden aday olmadınız" sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi.

Üç dönem kuralının AKP içindeki çatlağı büyüttüğüne işaret eden Arınç, 7 Haziran'ın AKP için büyük bir ders olduğunu söyledi. Arınç, AKP içinden yükselen "Abdullah Gül artı Bülent Arınç eşittir soru işareti", "bunların toplumda karşılığı yok parti kursalar ne olur" gibi değerlendirmelere sert tepki gösterdi.

Arınç, "yeni yetmeler" olarak tanımladı partideki yeni jenerasyona da göndermeler yaptı.

Arınç şunları söyledi:

“Bunlar bizim kalbimize oturuyor. Murat Çiçek. Arınç artı Gül, eşittir soru işareti. Bu vicdansızlıktır, hakarettir. Niye bunu yazıyor? Üzerimize şüphe gölgesi düşürmeye çalışıyor. Bizim hem parti içinde karşılığımız vardır, toplumda da karşılığımız vardır. Ama bu ve onun gibilerin ne siyasette ne toplumda bir gram karşılığı yoktur. Bizi imtihan etmeye kalkmasınlar. Yeni yetmeler diye tabir ettiğim zıpır bir grup ortaya çıktı. Beni, Ali Babacan'ı, Hüseyin Çelik'i, Sayın Gül'ü güçsüz göstermek için, trollerden, dedikodulardan istifade ederek televizyonlardan, gazetelerden yaylım ateşine tutuyor. Sayın Gül, benim gibi yapacak. Dua edecek, AK Parti'yi sahiplenecek. Şunla bizi itham etmesinler. "Onlar zaten böyle bir şey yapmazlar" diye üstümüze geliyorlar. Tavsiye etmem ama şunu söylerlerse etkili olur; "Bunların toplumda karşılığı yok. Bir araya gelseler ne olacak, parti kursalar ne olacaklar" demeye kalkarlarsa başka türlü bir tepki verebiliriz Biz şüphe duyulacak insan değiliz. Şüphe duyulması gerekenler, dün AK Parti'ye, Sayın Erdoğan'a bombalar yağdıranlar, tamamen duygusal nedenlerle şarjör boşaltmaya kalkanlardır."

ulusalkanal.com.tr

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç