Odasında bulunan 24 kasetin sırrı çözüldü

Gülen Cemaatiyle ilgili yazdığı kitap sonrası 4 yıl hapis yatan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya yönelik kumpasının esrarı çözüldü. Avcı'nın Eskişehir'deki makam odasında yapılan aramalarda bulunan 24 kasetin Ankara ve İstanbul'da üretildiği ortaya çıktı.

Odasında bulunan 24 kasetin sırrı çözüldü

Gülen cemaatiyle ilgili yürütülen soruşturmalarda ortaya peş peşe dikkat çekici ayrıntılar çıkıyor. Son örneği "Haliç'te Yaşayan Simonlar / Dün Devlet, Bugün Cemaat" kitabını yazdığı için 4 yıl hapis yatan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı oldu.

Avcı'nın cezaevinde yaklaşık 1500 gün yatmasına neden olan kumpas kasetlerin sırrı çözüldü. Sabah'ın haberine göre Avcı'nın tutuklanmasına neden olan ses kasetleri, cemaat tarafından İstanbul ve Ankara'da üretilip makam odasına konuldu.

Gazeteye göre dinleme kasetlerini Avcı'nın odasına Başkomiser Erkan Soydan yerleştirdi. Emri ise İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden Sorumlu Ali Fuat Yılmazer ve İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın görevlendirdiği polis şefleri Mesut Yılmaz ile Ali Kavlak'tan aldı.

Kasetlerden 19'u İstanbul'da 5'i ise Ankara'da üretildi. Başkentteki kumpas delil üretiminde Ankara İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Murat Akkul'un adı geçiyor.

Kasetler Hanefi Avcı'nın bilgisayarına yerleştirilmek istendi. Ancak Avcı görevinden ayrılırken bilgisayarları sıfırladığı için bu mümkün olmadı. Bunun üzerine Avcı'nın Eskişehir'deki evinin aranması için Mahkemeden karar çıkarıldı. Devrimci Karargâh soruşturmasının savcısı Kadir Altınışık ise evi yerine Avcı'nın daha önce boşalttığı makam odasında arama yaptırdı. İstanbul ve Ankara'dan Eskişehir'e götürülen 24 kaset bu aramada bulundu.

ulusalkanal.com.tr

fethullah gülen Hanefi Avcı