Yeni kumpas hazırlığı

İzmir'deki Askeri Casusluk davası kapsamında, yeni bir kumpas hazırlığı daha ortaya çıktı. Casusluk davasında ikinci iddianamenin hazırlandığı öğrenildi. Soruşturmada 100'ün üzerinde muvazzaf askerin mağdur olarak ifadesi alındı. Savcılığın 1'inci iddianamede yer vermediği bürokratların da bu iddianameye dahil edilmesi bekleniyor. Yeni soruşturma, F tipi yapının karşı hamlesi olarak yorumlandı.

Yeni kumpas hazırlığı

Cemaatin bir kumpas hazırlığı daha ortaya çıktı. Yeni çalışmanın, İzmir'deki Askeri casusluk davası kapsamında yürütüldüğü öğrenildi.

İzmir'deki 'Askeri Casusluk' davasına ek olarak, yeni bir iddianame hazırlandığı belirtildi.

Savcılık, Kasım 2013'ten beri 100'den fazla kişinin mağdur olarak ifadesini aldı. İfadesi alınan isimlerin tamamına yakınının muvazzaf askerlerden oluşması dikkat çekti.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre 1 kişi de şüpheli olarak ifadeye çağırıldı. Avukat Nevzat Güleşen, ikinci iddianameyi ortaya çıkan kumpası örtme çabası ve karşı hamle olarak yorumladı.

Dosyada hiç bir belgeye dayandırılmadan örgüt üyeliği ile yargılanan komutanlar olduğunu hatırlatan Güleşen, bu hataları düzeltecek hamleler planlanıyor dedi. Güleşen iddianameyi hazırlayan savcı Zafer Kılıç'ın "300 kişi hakkında dava açıyorum, herkesi dahil etseydim 2 bin kişiyi bulurdu" sözlerini hatırlattı.

1'inci iddianamede, soruşturmada adı geçen 400 bürokrata yer verilmemişti. Bürokratlar hakkında ilgili bakanlıklarda başlatılan idari soruşturmaların da, 17 Aralık krizinin ardından durdurulduğu öğrenildi. Savcılığın bu bürükratları ikinci iddianameye şüpheli olarak dahil edeceği öne sürülüyor.

ulusalkanal.com.tr