MHP’nin kabine şartı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın parti üyeliği ve kabine revizyonu konuşulurken MHP’nin de kabinede yer almak için şartlarını belirlediği kulislere yansıdı. Milli mutabakat hükümetine ihtiyaç duyulduğunu düşünen MHP, ortak hükümetin kurulması için FETÖ’nün siyasi ayağının temizlenmesini, MHP’nin tüzel kişiliğini korumasını ve pazarlık görüntüsünün verilmemesini şart koştuğu belirtiliyor.

AKP’nin gündemini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partiye üyeliği ve kabine revizyonu oluşturuyor, MHP koridorlarında ise “MHP, kabineye girer mi?” sorusu soruluyor.

16 Nisan referandumunun kendileri sayesinde yapıldığını düşünen MHP yönetiminin, siyasi iktidar ile ortak bir hükümet kurma planları yaptığı ileri sürülüyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Mutlaka kabineye girelim” diye bir düşünceye sahip değil. Ancak, böyle bir teklif gelmesi durumunda bunu elinin tersiyle itmeyi doğru bulmuyor.

MHP kulislerinden alınan bilgiye göre, MHP, olası bir koalisyon için, bazı kriter belirledi. Buna göre MHP, “partinin tüzel kişiliğinin” de ön planda tutulması gerektiğine inanıyor.

FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması konusunda da MHP yönetiminin kesin bir talebi var. FETÖ’ye karşı Asker, yargı ve emniyet ayağındaki mücadeleyle yetinilmesine kesinlikle sıcak bakılmıyor.

MHP’nin pazarlık masasına oturduğu izlenimini vermek istemeyen parti yönetiminin, “Türkiye’nin geleceği ve güvenliği için MHP ile işbirliğine ihtiyaç duyduğu takdirde” koalisyona girebileceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

mhp tayyip erdoğan kabine