Kapanmanın 3. gününde sıkı denetim

Tam kapanmanın üçüncü gününde Türkiye'nin dört bir yanında denetimler yapıldı. Antalya’da kısıtlamayı ihlal eden iki kişiye 9 bin 133 lira para cezası kesildi. Samsun’da ise polisler karantinada olması gereken kuryeyi çalışırken yakaladı. İçişleri Bakanlığı da kısıtlamadan muaf tutulan 2 milyonun üzerinde kişiye kapanmada çalışma izni verildiğini duyurdu.

Kapanmanın 3. gününde sıkı denetim

Denetimler yapıldı, yasağı delmeye çalışanlara ise cezai işlem uygulandı.

Türkiyetam kapanma kararıyla adeta sessizliğe büründü. Ancak yurdun bazı illerinde zaman zaman yasağı delmeye çalışanlar var. Antalya'nın Korkuteli ilçesinde kısıtlamayı ihlal eden ve araçta akrobatik hareketler yaparak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren 2 kişi polisler tarafından yakalandı.

Ekipler, trafik güvenliğini tehlikeye soktukları gerekçesiyle R.A. ile A.T'ye toplam 2 bin 833 lira idari para cezası kesti. İki kişiye ayrıca sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri için de 6 bin 300 lira para cezası uygulandı

Samsun'un İlkadım ilçesinde de karantinada olması gereken motorlu kurye, polis ekiplerinin denetimine takıldı. Güvenlik güçleri durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Karantina kurallarını ihlal suçundan hakkında işlem yapılan kurye yurda yerleştirildi.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı’ndan da tam kapanma döneminde çalışan ve izin belgesi alan kişilere ilişkin açıklama geldi. Bakanlık, 2 milyon 52 bin 86 kişi için çalışma muafiyet izni belgesi düzenlendiğini duyurdu.

Trafik türkiye antalya güvenlik içişleri bakanlığı yasak ceza samsun ihlal suç Denetim karantina kapanma tam kapanma kurye