Onların kutularında paralar, halkın kutusunda azık var

Ortaya saçılan tapelerle meydana çıkan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun yıldönümünde Antalya Halkevleri 'Hırsızlığı, talanı ve yağmayı unutturmayacağız' diyerek eylem gerçekleştirdi. Attalos Heykeli önünde renkli bir eylemle AKP İktidarını protesto eden Antalyalılar, kendi ayakkabı kutularının içinde ne olduğunu açıkladılar.

Onların kutularında paralar, halkın kutusunda azık var

Ortaya saçılan tapelerle meydana çıkan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun yıldönümünde Antalya Halkevleri 'Hırsızlığı, talanı ve yağmayı unutturmayacağız' diyerek eylem gerçekleştirdi. Attalos Heykeli önünde renkli bir eylemle AKP İktidarını protesto eden Antalyalılar, kendi ayakkabı kutularının içinde ne olduğunu açıkladılar.

Ayakkabı Kutusunu Alan Geldi

17-25 Aralık tarihini 'Hırsızlık Haftası' olarak ilan eden Antalya Halkevleri Attalos Heykeli önünde renkli bir eylem gerçekleştirdi. "Her Yer Rüşvet Her Yer Yolsuzluk", "Çal Çal Nereye Kadar, Bitti Buraya Kadar", "Hırsızlık Yolunuz Hapishane Sonunuz", "Hırsız Katil Halk Düşmanı AKP" sloganlarını atan Halkevciler, hazırladıkları ve üzerinde dönemin Başbakan'ı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen, kamuoyunda 'sıfırlama' görüşmesi olarak bilinen tapeleri yazdıkları büyük kutuyu alanın ortasına koydular. Bu kutunun yanına da Antalyalılar yanlarında getirdikleri ayakkabı kutularını bıraktı. Halkevleri Genel Yönetim Kurulu Üyesi Kutay Meriç yaptığı açıklamada, bundan önceki hükümetlerde de karşılaşılan rüşvet, yolsuzluk ve hırsızlığın, AKP Hükümeti döneminde daha nitelikli ve derin olduğunu vurguladı. Meriç;"Nerdeyse tüm hükümet üyelerinin bu rüşvet ve yolsuzluk işine bulaştığını ve Bakanların, Milletvekillerinin hatta dönemin Başbakanının oğlu ile bu tür görüşmeleri yaptığını, ortaya saçılan tapelerden hepimiz birlikte gördük. Öyle bir ülke düşünün ki 1,5 milyar dolara saray yaptıran bir Cumhurbaşkanı var. 500 milyon dolara alınan makam uçağı var. 700 milyarlık kol saatleri Bakanlara hediye ediliyor. Din işlerinden sorumlu yani namus, vicdan, din düşüncesine sahip olmasını beklediğimiz insan 1 trilyona maka aracı alıyor. Şatafat, debdebe bunların iktidarında artık bir gelenek olmuş" diye konuştu.

Hükümet Üzerini Kapatmak İstiyor Ama Unutulmayacak

Meriç, Hükümetin yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun üzerini kapatmak istediğini belirterek getirilen yayın yasaklarını ve en son takipsizlik kararına yapılan itirazın reddedilmesini eleştirdi, AKP Hükümetinin artık bu ülkeyi yönetemediğinin altını çizdi. Meriç; "AKP iktidarı bu yolsuzluk ve talanın üzerini kapatmak için elinden gelen bütün hukuksuzluğu, baskıyı terörü yapıyor. Ama biz bunu unutturmayacağız, hiç bir zaman unutulmayacak ve 17-25 Aralık bu ülkede hırsızlık haftası olarak anılmaya, kutlanmaya devam edilecek. AKP iktidarı eline yüzüne bulaştırdığı her şeyden sonra iki tane şey yapmaktadır. Ya dini istismar etmektedir, yada baskı, yasak ve zulümle halkın üzerine gelmektedir. Çünkü AKP iktidarı gerçekte bu ülkeyi yönetememektedir. Sadece zorbalıkla durmaktadır" diye konuştu.

Meriç, Bunların Sonu Yargı Önüne Çıkmak Olacak

Meriç, yolsuzluk ve rüşvet skandalını yapan ve bulaşanların eninde sonunda yargılanacağı vurgusu yaptı; "Halk bunlara gereken dersi verecek ve bunların sonu yargı önüne çıkmak olacak. Bugün yargının önünü de kesmiş olabilirler. Ama eninde sonunda yargılanacaklar. Ve hepside yaptıkları hırsızlık, rüşvet ve yolsuzluktan hapishaneyi boylayacaklar" ifadelerini kullandı.

Halkın Kutusundan Berkin'in Alamadığı Ekmek Çıktı

Açıklamanın ardından Antalyalılar kendi ayakkabı kutularının içinde ne olduğunu açıkladılar. Ayakkabı kutusundan ekmek çıkaran bir kadın yurttaşın, "Bizim kutumuzdan Berkin'in alamadığı ekmek çıktı" sözleri duygu dolu anlar yaşattı. Halkın kutusundan yumurta, tuvalet kağıdı, elma, simit, bulgur çıktı. Ayrıca Halkevleri üyeleri AKP Hükümetine besteledikleri şarkıyla seslendiler. Eylem sloganlar ve renkli görüntüler eşliğinde sona erdi.

Haber-Fotoğraf: Devrim Dönmez Koçak / ANTALYA

RÜŞVET yolsuzluk ayakkabı kutusu Tape