IŞİD tepesi bombalandı

Türkiye'nin Peşmerge güçlerine Ayn El Arap'a geçiş izni vermesinin ardından, IŞİD saldırılarını daha da yoğunlaştırdı. IŞİD, Türkiye sınırına uzanan ve ABD’nin YPG’ye askeri yardım attığı bölgede bulunan Til Şeir tepesini geri alınca, ABD tepeyi bombaladı. Tepenin borbardıman sonrası tekrardan YPG güçlerinin eline geçtiği iddia edildi.

IŞİD tepesi bombalandı

Barzani peşmergelerinin Ayn El Arap'a geçişine izin çıkmasının ardından IŞİD miltitanları YPG'ye yönelik saldırılarını daha da yoğunlaştırdı.

Ayn El Arap'ın dört kilometre batısındaki stratejik Til Şeir tepesinde dün sıcak saatler yaşandı. IŞİD, 14 Ekim’de PKK Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG tarafından alınan Til Şeir tepesini ele geçirmek için taarruza geçti.

Saldırılar sonucu YPG kontrolünde bulunan Til Şeir tepesini ele geçiren IŞİD militanları tepeye bayrağını dikti.

Tepe IŞİD'in eline geçince ABD uçakları Til Şeir’e dün akşam sıralarında beş bomba bıraktı. Bombalama anına ait görüntüler sosyal medya üzerinden yayınlandı.

Görgü tanıkları bombalamayı 39 gündür bölgede yaşanan çatışmalar süresince meydana gelen en büyük patlamala olarak yorumladı, patlama nedeniyle Türkiye tarafındaki evlerin camları kırıldı.

Koalisyon tarafından bombalanan tepenin akşam saatlerinde tekrar YPG güçlerinin kontrolüne geçtiği iddia edildi.

ABD öncülüğündeki koalisyon Suriye ve Irak’ta IŞİD'e toplam 15 hava saldırısı gerçekleştirildiğini ve IŞİD’in elinde bulunan petrol tesislerinin de vurulduğunu açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

ışid