TSK'da Kripto FETÖ Operasyonu

İzmir, İstanbul, Konya ve Çanakkale’de Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. 294 kişinin gözaltına alınmasına karar verildi.

TSK'da Kripto FETÖ Operasyonu

İzmir, İstanbul, Çanakkale ve Konya Cumhuriyet Başsavcılıkları aynı anda FETÖ’nün TSK içindeki yapılanmasına operasyon talimatı verdi. 294 kişinin gözaltına alınması için polis ve jandarma eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Fethullah örgütünün Türk Ordusu içindeki kripto unsurlarına yönelik 6. büyük operasyona imza attı. İzmir merkezli operasyon 56 ilde yapıldı. Mahrem imamlarla ankesörlü telefonlardan irtibat kurdukları tespit edilen 167 şüpheliden 112’si gözaltına alındı.

Haklarında gözaltı kararı verilen 167 şüphelinin 79'unun Kara Kuvvetleri, 13'ünün Hava Kuvvetleri, 66'sının Jandarma ve 9'unun Sahil Güvenlik Komutanlığı mensubu astsubay oldukları, 119'unun da halen görev yaptığı öğrenildi.

Gözaltı kararı verilen 119 kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nde aktif görevde olduğu belirtildi. Emniyet ve Jandarma ekipleri diğer şüphelileri gözaltına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında da 34'ü muvazzaf 84 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 35 ilde yapılan operasyonlarda 44 kişi gözaltına alındı. Gözaltı verilen askerlerin, mahrem imamlarla ankesörlü hatlardan görüştükleri belirtildi.

Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 61'inin Deniz, Hava, Sahil Güvenlik, Jandarma ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli olduğu 22'sinin kapatılan harp okulu öğrencisi ve 1'inin de sivil olduğu öğrenildi.

Konya’da da FETÖ’nün Türk ordusu içindeki örgütlenmesine operasyon düzenlendi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı 13 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Jandarma ekiplerinin eş zamanlı operasyonlarında haklarında gözaltı kararı bulunan 11 şüpheli gözaltına alındı.

Çanakkale merkezli FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik operasyon 16 ili kapsadı. Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün “askeri mahrem” yapılanmasında yer aldıkları ve ankesörlü telefonlardan ardışık arandıkları tespit edilen 21’i muvazzaf 9’u emekli 30 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı.

ulusal.com.tr

tsk