Vekillere çalışmadan maaş!

Türk siyaset tarihinin en kısa süreli çalışan milletvekillerine önümüzdeki 3 ayın maaşları peşin olarak ödenecek. Vekillerin 15 Ocak 2016’ya kadarki üç aylık maaşları 15 Ekim’de peşin olarak ödenecek. Bu parayı seçimlerde aday gösterilmeyen ve 1 Kasım'da seçilemeyecek vekillerde alacak.

Vekillere çalışmadan maaş!

1 Kasım seçimlerine günler kala milletvekillerine maaş piyangosu vurdu.

5 aylık vekillere önümüzdeki 3 ayın maaşı peşin verilecek. Maaş piyangosundan tekrar aday gösterilmeyen milletvekilleride faydalanacak.

Milletvekillerine, 15 Ocak 2016'ya kadar olan önümüzdeki üç aylık maaşları 15 Ekim'de peşin olarak ödenecek.

AKP'den 53, MHP'den 7, CHP ve HDP'den 3'er ve 1 bağımsız milletvekili ile seçilme ihtimali olan diğer milletvekilleri gibi 15 Ekim'de 90 günlük maaşı peşin olarak alacaklar. Bu vekillerden emeklilik hakkı olanlara 63 bin lira, emekliliği dolmayanlara ise 42 bin lira peşin ödeme yapılacak.

Vekillere verilecek fazla maaşlar geri alınmayacak. Ödenek, yolluk ve emeklilik yasasında milletvekilleri için "Ölüm ve çeşitli sebeplerle genel seçimin yenilenmesi halinde önceden aldıkları üç aylık ödenek ve yollukları geri alınmaz" hükmü bulunuyor. Yani vekiller istemese de bu para hesaplarına yaıtırlacak.

Bu durumda en az 67, geri sırada seçilme şansı düşük olanlarla birlikte 80'e yakın milletvekili, 1 Kasım'da görevleri sona ermesine rağmen 15 Ocak 2016'ya kadar 75 günlük maaş almış olacak.

Vekillerin alacakları para bununla sınırlı değil. TBMM, 1 Kasım'da yeni seçilecek olanlara da gelecek ay 75'er günlük ödeme yapacak. Böylece 80'e yakın makam için çifte maaş ödemesi bütçeye yansıtılacak.

Meclis'e ilk kez giren ve Genel Kurul'da toplam mesaileri 30 saati dahi bulmayan vekillere toplamda 7 aylık maaş verilmiş olacak.

ulusalkanal.com.tr