39 yüksek yargı üyesi firarda

FETÖ üyesi olma suçlamasıyla haklarında yakalama kararı olan 39 eski Danıştay ve Yargıtay üyesi sırra kadem bastı. Danıştay'dan 8, Yargıtay'dan 31 isim firari durumda. O isimler arasında kumpas davalarına damgasını vurmuş kişiler de var.

39 yüksek yargı üyesi firarda

Fethullahçı Terör Örgütü mensubu olduğu gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkarılan 39 eski Yüksek Mahkeme üyesinin kaçak olduğu ortaya çıktı.

Firaride olanlardan 8’inin Danıştay, 31’inin de Yargıtay üyesi olduğu belirlendi.

Kaçak olan yüksek yargı mensuplarının arasında kumpas davalarına bakanlar da var.

Aranan kişiler arasında bir zamanla Arınç’a suikast kumpasında görev alan ve Genelkurmay Seferberlik Tetkik Kurulu’nda günler süren aramalar yapan Kadir Kayan. Kayan, Ankara 11’ini Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi iken, 2011’de Yargıtay üyesi seçilmişti.

9. Ceza Daire üyesi yapılan Fikriye Şentürk de kaçaklar arasında. Balyoz davasında mahkûmiyet kararlarını onayan Şentürk’ün savcı olan eşi de firarda.

FETÖ kumpası mağduru Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu’nun usulsüz mahkûmiyetine onama kararı veren Kenan Karabeyeser de firarda olan 4 Yargıtay üyesi arasında bulunuyor.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada, 140 Yargıtay, 48 Danıştay üyesi hakkında gözaltı kararı alındı. Bunlardan 149’u tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yeni yüksek yargı düzenlemesi ile üyelikleri düşürülen bu isimler, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde meslekten ihraç edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

firarda