ABD'de vakalar 3 milyona ulaştı

Amerika Birleşik Devletleri koronavirüs ile mücadelede yeni haftaya 2 milyon 983 bin vaka ve 132 bin 500’den fazla ölü sayılarıyla girdi. ABD'de Mississippi Eyaleti Temsilciler Meclisi Başkanı'nda Kovid-19 tespit edildi.

ABD'de vakalar 3 milyona ulaştı

Amerika Birleşik Devletleri’nde koronavirüs vaka ve ölümleri artarak devam ediyor. Vaka sayısı 3 milyon seviyesine yaklaştı. Ülke yeni haftaya 2 milyon 983 bin vaka ve 132 bin 500’den fazla ölü ile girdi.

New York, Kaliforniya ve Teksas en fazla vaka ölümlerin yaşandığı üç eyalet olarak öne çıkıyor.

Bugüne kadar 30 bin 900 vakanın görüldüğü ve bin 111 kişinin yaşamını yitirdiği Mississippi Eyaleti’nde Temsilciler Meclisi Başkanı Philip Gunn (Filip Gan) da virüse yakalandı. Gunn’ın mecliste temas ettiği bir milletvekilinde Kovid-19 görülmesinin ardından yaptırdığı testte sonucun pozitif olduğunu belirtildi.

ABD-Meksika sınırında salgının yayılmasına karşı sınır ötesine uzanan otoyol geçici süreliğine kapatıldı. Lukeville ile Sonoyta kentleri arasında yalnızca gümrük geçişlerine izin verildi.

Washington yönetimi virüsü ciddiye almıyor. ABD Başkanı Donald Trump, Koronavirüs vakalarının yüzde 99’unun zararsız olduğu söyledi. İlaç ve Gıda Dairesi Direktörü Dr. Stephen Hahn ise salgın çok hızlı yayıldığını söyledi, “Amerika kesinlikle bunu ciddiye almalı” dedi.

Hastalığı Koruma ve Önleme Merkezi verilerine göre ABD’deki vakaların yüzde 35’inde belirti görülmüyor.

ulusal.com.tr

abd koronavirüs