10 polise MOBESE davası!

F-tipi polislere yönelik araştırmalar yeni skandalların ortaya çıkmasını sağlıyor. İstanbul'da 10 polise gizli kalması gereken sistemlere yasa dışı erişim sağlamaktan dava açıldı. Polislerin; MOBESE kamera sistemi ile 155 ihbar sistemlerine cep telefonlarından erişim sağladıkları tespit edildi.

10 polise MOBESE davası!

10 polise MOBESE kayıtlarına korsan erişim sistemi kurdukları için dava açıldı. Korsan hat, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün şikayetiyle ortaya çıktı.

Emniyet'in şikayetiyle harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 polis hakkında "gizli kalması gereken MOBESE sistemine yasa dışı erişim davası" açtı.

Polislerin; 155’e gelen ihbarların saklandığı Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü sunucularına uzaktan müdahale imkanı sağladığı da tespit edildi.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; sistemler 17 Aralık operasyonlarının ardından cemaatin emniyet örgütlenmesine yönelik araştırmalar başlayınca iptal edildi. Paralel hatların 14 Ocak 2014'te devre dışı bırakıldığı tespit edildi.

İddianamede dönemin Muhabere Elektronik Şube Müdürü Eyyüp D.’nin de aralarında olduğu polislere 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Savcılık sistemlere uzaktan erişim ve müdahale sisteminin neden kurulduğunu ve sistemde ne gibi işlemler yapıldığını araştırmaya ise devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr