Rusya: İsrail'in sorumsuz davranışı nedeniyle 15 askerimiz öldü

Rusya Savunma Bakanlığı, dün Suriye’de radardan kaybolan Rus askeri uçağının İsrail’in hava saldırıları nedeniyle Suriye’ye ait S-200 hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğünü açıkladı. açıklamada "İsrail'in sorumsuz davranışı nedeniyle 15 askerimiz öldü" denildi

Rusya: İsrail'in sorumsuz davranışı nedeniyle 15 askerimiz öldü

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, dün Suriye’de kaybolan İl-20 uçağıyla ilgili açıklamalar yaptı. "İl-20 uçağımız S-200 sistemi tarafından vuruldu" diyen Konaşenkov, uçağın İsrailli pilotların sorumsuzluğu yüzünden düştüğünü ifade etti.

'DÜŞMANCA BİR PROVOKASYON'

"İsrailli pilotlar uçağı Suriye savunma sisteminin bulunduğu bölgeye sürükleyip kalkan olarak kullandı" diyen Konaşenkov "İsrail tarafından yapılan bu provokasyonu düşmanca olarak nitelendiriyoruz. İsrail askerlerinin sorumsuz davranışı yüzünden 15 Rus askeri öldü. Bu kesinlikle Rusya-İsrail ilişkilerinin ruhuna aykırı" ifadelerini kullandı.

'CEVAP VERME HAKKIMIZI SAKLI TUTUYORUZ'

Konaşenkov "İsrail hava kontrol sistemleri ve F-16 pilotları Rus uçağını görememiş olamaz, zira uçak 5 kilometre irtifadan sonra inişe geçmişti. Kasıtlı olarak bu provokasyonu yaptılar" dedi. Konaşenkov, olanları değerlendirdiklerini ve İsrail’in bu eylemine gerektiği gibi karşılık verme hakkını ellerinde bulundurduklarını vurguladı.