'Katil geliyor!'

Başbakan Erdoğan'ın İzmir'e gideceğini öğrenen yurttaşlar, geceden eyleme başladı. Liseliler dün akşam saatlerinde bedenleriyle Direniş Meydanı'na yazılama yaptı. Öte yandan Tayyip Erdoğan'ın miting öncesi banta kaydettiği ses kaydıyla 1 milyona yakın İzmirliyi telefonla arayarak mitinge çağırdığı öğrenildi. Bu durumsa İzmirlilerin tepkisine yol açtı..

Başbakan Tayyip Erodağan daha İzmir'e gitmeden protestolar başladı.

Erdoğan'ın Gündoğdu Meydanı'nda miting yapacağını duyan yurttaşlar Direniş Meydanı'nda dün akşamdan buluştu. Çoğunluğunu liselilerin oluşturduğu grup bedenleriyle bu ifadeyi yazdı.

Mitinge yeterli kalabalığı sağlamak için AKP'liler ilginç yöntemler denedi. Daha önceden Başbakan Erdoğan'ın kendi sesi banda kaydedildi ve bir milyona yakın yurttaş tek tek aranarak mitinge davet edildiği öğrenildi.

"Sevgili İzmirli kardeşlerim. İzmir Türkiye’ye lazım… Yeni Türkiye yolunda güzel İzmir’imiz için 16 Mart Pazar günü saat 15.00’te Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak mitingimize yol arkadaşım Binali Yıldırım ile beraber sizi ve ailenizi davet ediyorum"

İzmirliler bu duruma tepkilerini sosyal paylaşım siteleri üzerinden gösterdi.

Daha önce üst üste iptal ettiği İzmir miting için hazırlıkla günler öncesinden yapıldı. Kentin dört bir yanından ücretsiz araç kaldırılacak. Mitinge katılanlar için su ve erzak dağıtılacak. AKP'nin büyük paralar döktüğü İzmir mitingi için ilçelere sayılar verilerek katılımcı getirmesi için şart koşulduğu da öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

tayyip erdoğan izmir