Genel Kurul'da bu hafta

FETÖ'cü Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, bu hafta Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın sunumuyla çalışmalarına devam edecek. Komisyonda, YÖK üyesi Abdullah Çavuşoğlu da FETÖ'nün sınavlarda yaptığı usulsüzlüklere ilişkin bir sunum yapacak.

Genel Kurul'da bu hafta

Meclis, yoğun bir haftaya daha giriyor.

FETÖ'cü darbe girişimini araştırma komisyonu, Çarşamba günü gazeteci Hande Fırat ile 15 Temmuz gazilerinden Albaylar Mahmut Pınarbaşı ve Davut Ala'yı dinleyecek.

Aynı gün, YÖK üyesi Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu da FETÖ'nün sınavlarda yaptığı usulsüzlüğe ilişkin sunum yapacak.

Komisyonda Perşembe günü de darbe girişiminin engellenmesinde büyük payı olan Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı sunum yapacak. Aksakallı, 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetleri ele geçirmek isteyen darbeci terörist Semih Terzi'yi durdurması için Başçavuş Ömer Halis Demir'e emir vermişti. Demir, darbeci generali anlından vurarak durdurmuştu.

Perşembe günü, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık'ın da bilgisine başvurulacak. Sadık, kendisini Bursa Sıkıyönetim Komutanı olarak tanıtıp, toplantı yapmak isteyen İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'u gözaltına aldırmıştı.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ise hafta boyunca 6 bakanlığın 2017 Bütçesi görüşülecek.

Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonunda da Çarşamba günü 6 kurum ve kuruluşun geçmiş dönem hesapları incelecek.

Meclis Genel Kurulu’nda ise Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına ilişkin Kanun Tasarısı masaya yatırılacak. Araç vergilendirme sistemini değiştirecek tasarıyla, bir taşıtın vergilendirilmesinde sadece motor silindir hacmi değil, diğer özellikleri de etkili olacak.

ulusalkanal.com.tr