"Asker savaşmak istemiyor" iddiaları gündeme getirildi! İşte görev başındaki komutanların yanıtları

PKK ile mücadele yükseldikçe Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan yayınlar da arttı. "Saray savaşı" propagandasının ardından "asker savaşmak istemiyor" iddiaları gündeme getirildi. Peki kışlalarda durum ne? Asker hangi psikoloji ile hareket ediyor? Bu iddiaları terörle mücadele eden muvazzaf komutanlara sorduk. İşte görev başındaki komutanların yanıtları.

"Asker savaşmak istemiyor" iddiaları gündeme getirildi! İşte görev başındaki komutanların yanıtları

"Saray için değil ülkenin güvenliği ve geleceği için mücadele ediyoruz." Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev başındaki komutan askerin psikolojisini bu sözlerle özetledi.

Ulusal Kanal, PKK'nın propagandasını yaptığı "asker savaşmak istemiyor" ve "saray savaşı" söylemini terörle mücadele eden komutanlara sordu, çarpıcı yanıtlar aldı.

"Neden savaştığını sorgulayan bir askere bile rastlamadık. Aksine kışlalardaki talep terörist saldırılara karşı daha aktif operasyonlar yapmak. Gelen her şehit haberi bölücü örgüte karşıtı mücadele azmimizi artırıyor. Silah arkadaşlarımız elimizde can verirken geri durabilir miyiz? PKK ile elbette savaşacağız."

Türk Ordusu'ndaki psikolojik durumu sorduğumuz muvazzaf komutan, "özellikle operasyonel birlikler kışlada kaldıkça huzursuz oluyor" ifadelerini kullandı.

Peki ordu içerisinde "saray savaşı" iddiaları nasıl değerlendiriliyor?

"TSK'nın asli görevi devletin bütünlüğüne yönelik tehditlerle mücadele etmektir. Bu bir saray savaşı değildir, bizim için böyle bir şey söz konusu değil. PKK son dönemde bazı kazanımlar elde etti ve siyasi belirsizlikten faydalanarak bunu artırmaya çalışıyor. Ancak buna izin vermeyeceğiz."

Ulusal Kanal'a konuşan bir jandarma albay "halkla ordunun arasını açmak istiyorlar" yorumunda bulundu. Albay, terörist hedeflere yönelik operasyonlarda şehitlerin isimlerinin kullanılmasını askerin psikolojisine örnek olarak gösterdi.

Türk Silah Kuvvetleri; hava harekâtlarında füzelere, şehit olan asker ve polis isimlerini yazıyor.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr