İtalyan gazeteciden Kerry’ye protesto

İtalya'nın başkenti Roma'da yapılan IŞİD karşıtı koalisyon toplantısından sonra ABD Dışişleri Bakanı John Kerry açıklamalarda bulundu. Kerry teröre karşı Türkiye-Suriye sınırına tam bir hakimiyetin sağlamak üzere olduğunu belirtti. Açıklamadan sonra ise bir gazeteci "IŞİD sizin eseriniz" diye bağırarak Kerry'i protesto etti.

İtalyan gazeteciden Kerry’ye protesto

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD'le mücadele konusunda gelinen aşamayı anlattı. Kerry, Türkiye-Suriye sınırına tam hakimiyeti sağlamak üzere olunduklarını kaydetti.

Kerry, İtalya'nın başkenti Roma'da yapılan IŞİD karşıtı koalisyonun dışişleri bakanları toplantısına katıldı. Sonrasında İtalyan mevkidaşı Paolo Gentiloni ile ortak basın açıklaması yapan Kerry IŞİD'e karşı Suriye ve Irak'ta 10 bin hava saldırısı düzenlediklerini belirtti. "Petrol arazilerini, kamplarını, sığınaklarını vurarak, IŞİD'in finansman mekanizmasını durdurduk" diyen Kerry, Türkiye-Irak-suriye sınırılarındaki kentlerde kontrolün sağlandığını vurguladı.

Keryy IŞİD'e karşı mücadeleyle ilgili bazı ülkeleri isim vermeden eleştirdi. Kerry, "IŞİD'le mücadele ettiklerini söyleyen bazı ülkeler, gerçekten IŞİD'e karşı savaşmış olsaydı, durumun iyileşmesinde bunun çok yardımı olurdu" dedi.

Toplantının bitiminde ABD ve İtalya Dışişleri Bakanı protesto şoku yaşadı. Serbest çalışan bir İtalyan kadın gazeteci Kerry ve Gentiloni'ye yönelik "IŞİD'i siz yarattınız" diye bağırdı. Salondaki güvenlik güçleri söz konusu gazeteciyi hemen oradan uzaklaştırdılar.

ulusalkanal.com.tr