''Sağlam bir sonuç beklemiyordum''

İsviçre'de devam eden 2'nci Cenevre konferansı toplantısının ardından basın açıklaması yapan Birleşmiş Milletve ve Arap Ligi Suriye Özel Temsilcisi Lehdar el İbrahimi, Suriye yönetimi ve muhalif koalisyon arasındaki görüşmeleri değerlendirdi. İbrahimi, "İlk görüşmelerden bir sonuç beklemiyorum, ikinci raundun daha yapıcı geçmesini umuyorum" dedi.

''Sağlam bir sonuç beklemiyordum''

Birleşmiş Milletler ve Arap Ligi Suriye Özel Temsilcisi Lehdar el İbrahimi, Suriye yönetimi ve muhalif adı verilen koalisyon arasındaki müzakerelerin ilk raundunda sağlam bir sonuç elde edilmesini beklemediğini söyledi.

İbrahimi, düzenlediği basın toplantısında Cenevre-2 görüşmelerini değerlendirdi. Son toplantıda geçici yönetim kurulu hakkında konuştuklarını dile getiren İbrahimi, ancak bu görüş alışverişlerinin tamamıyla başlangıç niteliğinde ve daha çok iki tarafın da ne beklediğine yönelik olduğunu ifade etti.

İbrahimi, "Açık konuşmak gerekirse ilk görüşmelerden sağlam bir sonuç elde etmeyi beklemiyorum. Görüşmelerin halen devam etmesinden dolayı memnunum. Buzlar yavaş bir hızda kırılıyor, ama kırılıyor. İkinci raundun daha yapıcı geçmesini umuyorum" dedi.

ulusalkanal.com.tr

suriye cenevre konferansı