Önemli bilgiler elde edildi, operasyon için iktidarın talimatı bekleniyor

Darbe girişimi sonrası üst düzey göreve getirilmesi planlanan politikacı ve bürokratlara ilişkin dosyası hazırlandı. Bu kişilerin katıldığı toplantıların yanı sıra FETÖ ve Amerika ile olan ilişkileri saptandı. Siyasi ayağa yönelik operasyonda, Başkanlık referandumuna gidebilmek için 330 oy hesabı yapan iktidarın talimatı bekleniyor.

Önemli bilgiler elde edildi, operasyon için iktidarın talimatı bekleniyor

Önemli bilgiler elde edildi, operasyon için iktidarın talimatı bekleniyor.

Fethullahçı Terör Örgütünün darbe girişimi sonrası çok tartışılan siyasi ayağa ilişkin operasyon dosyaları hazırlandı. Dosyada, darbenin başarılı olması durumunda üst düzey göreve getirilmesi planlanan bürokrat ve siyasetçilere ilişkin bilgiler yer aldı.

Bütün bilgiler Cumhurbaşkanlığı'nda oluşturulan havuza aktartıldı. Tespit edilen kişilerin FETÖ ve Amerika ile ilişkilerinin yanı sıra katıldıkları toplantılar saptandı. Bu kişilerin aynı zamanda banka hesapları da incelendi. Yapılan araştırmalarda siyasi ayakta AKP'nin yanı sıra muhalefet partilerinde de isimler yer alıyor.

Aydınlık Gazetesi'nin İçişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, operasyonu başlatmak için siyasi iktidarın talimatı bekleniyor. İktidarın ise, başkanlık referandumuna gidebilmek için gerekli 330 oy hesabı yaptığından, talimat vermediği belirtildi.

Habere göre, FETÖ soruşturmaları kapsamında belediyelere ilişkin yapılan operasyon hazırlığında da önemli verilere ulaşıldı.

Belediyelerin Gülen örgütüne aktardığı mali kaynak ve ihaleler üzerinden verdiği himmet komisyonu tespit edildi. Bu işler için belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri ve üst düzey belediye bürokratlarının kullanıldığı ifade edildi.

Belediye başkanlarının da darbenin siyasi ayağını oluşturduğu ve kalkışmanın başarılı olması durumunda peş peşe darbeyi desteklediklerini söyleyeceği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

operasyon