O, hasta öğrencilerin eğitim meleği

Meslek olmaktan öte bir yaşam biçimidir öğretmenlik. Fedakarlık ister. Öğretmen, aldıklarıyla yetinmeye çalışır verdikleriyle de bir yaşam yaratır. İşte bu kutsal mesleği daha da kutsal hale getiren bir öğretmen Nesibe Gerek. Öğrencileri diğerlerinden biraz farklı. Kimi lösemi kimi talasemi kimi de hemofili hastası. İdealist öğretmen Nesibe Gerek her gün o minik öğrencileri için gidiyor okula. Ve hayat için umudunu kaybetmeyen miniklerin ışığı oluyor.

O, hasta öğrencilerin eğitim meleği

O, hasta öğrencilerin eğitim meleği. Kimi zaman hemşire.

Kimi zaman öğretmen...

Kimi zaman da bir arkadaş öğrencileri için.

Türkiye'deki 47 hastane okulundan biri olan Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi İlkokulunda görev yapıyor Nesibe öğretmen. Gönüllü olarak başladığı bu okula 6 yıldır her gün severek gidip geliyor.

Öğrencilerinin kimi lösemi kimi talasemi kimi de hemofili hastası. Hepsinin umut ışığı da Nesibe öğretmen.

Sabahları, kollarında serumları, yüzlerinde maskeleriyle karşılıyor öğrencileri onu. Ürkek adımlarla sınıfına giren minikler Nesibe öğretmenin güler yüzüyle karşılaşıyor her gün.

3 yaşında öğrencisi de var 18 yaşında olan da. Onlar da tedavinin arasında eğitimi de sıkıştırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Tedavi gereği sınıfa giremeyen öğrenciler de var. Ama onlar da Nesibe öğretmenini tedavi gördüğü odada ağırlıyor.

Nesibe öğretmenin tek bir amacı var. Bu minik ve birbirinden tatlı öğrencilerin yüzünü biraz da olsa güldürebilmek ve onları stresten uzaklaştırmak.

ulusalkanal.com.tr