Emre Kongar: Türkiye AİHM kararını Doğu Perinçek ve Talat Paşa Komitesi'nin başarısına borçludur

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Emre Kongar, Ulusal Kanal’da Gülgûn Feyman Budak'ın sunduğu “Nasıl Yani?” programının konuğu oldu.

Emre Kongar: Türkiye AİHM kararını Doğu Perinçek ve Talat Paşa Komitesi'nin başarısına borçludur

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Emre Kongar, Ulusal Kanal’da “Nasıl Yani?” programının konuğu oldu.

Gülgûn Feyman’ın sunduğu programda Almanya Parlamentosu’nun aldığı “Soykırım” kararını değerlendiren Kongar, Almanya’nın kararını “maskaralık” olarak değerlendirdi.

Ermeni Soykırımı meselesinin dünya gündeminde bu kadar yer bulmasının sebebinin Ermeni diasporası ve Ermenistan olduğunu söyleyen Kongar, Soykırımın milli bir biçimde bir ırkın yok edilmesi için uygulanan bir politika olduğunu ve bunun için ulusalararası mahkemelerin karar vermesi gerektiğini belirtti.

“Soykırım ile katliam arasında çok büyük fark vardır ve bu karşılıklı katliamdır. Türkler de katledildi ama Ermeni düşmanlığını körüklemenin bir anlamı yok” diyen Kongar “Ermeni karşıtlığına ne kadar karşıysam Türk karşıtlığına da o kadar karşıyım” diye ekledi.

Devletin yapması gerekeni Doğu Perinçek’in yaptığını belirten Emre Kongar, "İsviçre-Perinçek Davası’nda Doğu Perinçek’in kazandığı çok büyük bir zaferdir. Türkiye AİHM kararını Doğu Perinçek ve Talat Paşa Komitesinin başarısına borçludur” dedi.

Kongar ayrıca; “Türklüğe küfür etmek, Ermenicilik ve Kürtçülük yapmak solculuk mu oldu? ”Demokrasinin ve solculuğun ölçüsü her türlü zulme her türlü baskıya karşı olmaktır.” dedi.

ulusalkanal.com.tr

ulusal kanal Emre Kongar nasıl yani gülgün feyman budak