​Lavrov: Arazide durum istikrarlı

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Sırp mevkidaşı Ivica Dacic ile Moskova'da bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Sırp Dışişleri bakanı, Türk Akımı'nın inşasına başladıklarını duyurdu. Lavrov ise Suriye hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

​Lavrov: Arazide durum istikrarlı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic ile başkent Moskova'da görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Lavrov, Suriye ve Batı Asya hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Astana sürecinin Suriye meselesinde çalışmaya en uygun mekanizma olduğunu belirtti.

Lavrov Suriye Anayasa Komitesi hakkında da konuştu. Rus Dışişleri Bakanı, "Suriye'de Anayasa Komitesi çok yakın zamanda kurulmalıdır. Arazideki durum bunu etkilemiyor. Arazide durum istikrarlı" dedi.

Sergey Lavrov, Türkiye ve Rusya'nın yaptığı anlaşma temelinde, İdlib'deki terör probleminin çözülmesinin gerekliliğine işaret etti. Teröristlerin orada sonsuza kadar kalamayacağını vurguladı.

Lavrov, Suriye'nin kuzeydoğusunda ve Fırat'ın batısında problemlerin çözülmesi için rejimin bölgedeki kontrolü yeniden sağlaması gerektiğini söyledi.

Rus Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin çıkarlarına uygun olarak Suriye sınırında güvenliğin sağlanmasının ve Kürt gruplarla diyaloğun öncelikli işler olduğunu ifade etti.

Sergey Lavrov, TürkAkım'ın Avrupa'ya uzatılması konusunun da Sırp mevkidaşı ile görüştüğünü aktardı. TürkAkım projesinin hayata geçirilmesi ve Sırbistan dahil olmak üzere Avrupa'ya uzatılmasıyla ilgili müzakerelerde bulunduklarını belirtti.

TürkAkım'ın Sırbistan'a uzatılmasıyla ilgili olarak Sırbistan Dışişleri Bakanı Dacic, "Biz Bulgar kesiminin inşasının tamamlanmasını beklemeyeceğiz. Biz TürkAkım'ın Sırp kısmının inşaatına artık başladık" dedi.

ulusal.com.tr

rusya