Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu: Bu platoya geldiğimizin işaretidir

Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu, Sinem Fıstıkoğlu’nun sunduğu Ulusal Kanal özel yayınına konuk oldu.

Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu: Bu platoya geldiğimizin işaretidir

Son açıklanan koronavirüs raporunda iyileşen hasta sayısının vaka sayısını geçmesini değerlendiren Yılancıoğlu, "Koronavirüsle mücadelede çok sevindirici bir gelişmeyi gördük. Bakanımızında söylediği gibi tespit ettiğimiz hasta sayısı iyileşen hasta sayısına inerse bu platoya geldiğimizin işaretidir. Yani bundan sonra hastalığın düz bir seyir izleyeceği ve ardından düşüşe geçeceğinin göstergesidir" dedi.

Bu noktadan sonra yapılması gerekenler ile ilgili olarak da Yılancıoğlu, "Bundan sonraki sürecin kontrolü çok önemlidir. Çin'de ve diğer karantina uygulayan ülkelerde 2. ve 3. bir dalganın geleceğinden korkuluyor. Dolayısıyla hastalığın platoya varması bu işin başlangıcıdır. Bundan sonra hastaların takibinin sıkı bir şekilde denetim altında yapılması ve aynı zamanda insanların sosyal izolasyonu gevşetmemesi gerekiyor. Tedbiri elden bırakmamalıyız" diyerek uyarıda bulundu.

Diğer ülkelere kıyasla Türkiye’de yoğun bakımda kalan hasta sayısının düşük olmasını da değerlendiren Yılancıoğlu, "Türkiye’nin demografik yapısı bu sayının düşük olmasındaki en önemli etkendir. Biz 60 yaş üzeri ve 20 yaş altı insanlarımızı izole ederken orta kesimi de dikkatli bir şekilde koruyarak yoğun bakımda ki hasta sayısını düşük tutmuş olduk. İkinci olarak da hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarımızı tebrik etmek gerekiyor. Salgın sürecinde hepimize emin ellerde olduğumuzu hissettirdiler" cümleleri ile sürecin nasıl iyi idare edildiğini anlattı.

ulusal.com.tr

koronavirüs