Bir kahreden haber daha

Rakamlar her geçen gün artıyor.. 2016'nın ilk günlerinde Ege'den yine bir facia haberi geldi. Botları alabora olan 25 mültecinin cansız bedenleri Ayvalık ve Dikili kıyılarına vurdu. Çoğunluğu çocuk olan mültecilerin dramı yürekleri parçaladı.

Bir kahreden haber daha

Ege Denizinde şişme botlar batıyor, insanlar boğularak ölüyor facianın ardı arkası kesilmiyor…

2016’nın 5. gününde çok sayıda mültecinin İzmir Dikili'den başlayan yolculuğu facia ile sonlandı.

Hava fırtınalı, deniz dalgalıydı ama yine de çıktılar yola. Kapasitesi üstünde mülteci taşıyan lastik şişme bot bir süre sonra alabora oldu.

İlk haber Balıkesir Ayvalık'tan geldi. Martı Sitesi'nde yaşayan vatandaşlar 10 mültecinin kıyıya vurmuş cansız bedenlerini buldu.

Aynı saatlerde ikinci bir haber de İzmir Dikili'den geldi. 7 mültecinin cesetlerinin sahile vurduğu bilgisi geldi.

Saatler ilerledikçe Ayvalık sahillerine vuran cansız bedenlerin sayısı 13'e, daha sonra 17'ye yükseldi.

Sahilde öylece uzanan cansız bedenlerin çoğu çocuktu.

Fırtınalı havada, dalgalı denize düşen mültecileri koruyan tek şey turuncu yelekleriydi. Ama bugün o yelekler vicdanları bir kez daha isyan ettirdi.

Kumaş parçaları doldurulmuş yelekler sahte, Zodyak botları ise sadece fırtınalı havada değil ağırlıktan batacak kadar inceydi.

Faciadan sağ kurtulanlar da oldu.

Yüzerek mendireğe çıkıp canlarını kurtaran 6 mülteci sahil güvenlik ekipleri tarafından güçlükle kurtarıldı. Hipotermi geçirdikleri belirlenen mülteciler hastanede tedavi altına alındı.

Sahil Güvenlik ekipleri mültecilerin lastik şişme botlarla fırtınaya rağmen denize açıldıklarını, dalga ve fırtına nedeniyle botların alabora olduğunu duyurdu. Lastik botta kaç mültecinin olduğuna ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.