Barış Çakan kimdir? Barış Çakan aslen nerelidir? Öldürülmesinin nedenini babası açıkladı...

31 Mayıs 2020 tarihinde Ankara Etimesgut'ta akşam saatlerinde meydana gelen bir bıçaklı kavga sonucunda hayatını kaybeden Barış Çakan kimdir?

Barış Çakan kimdir? Barış Çakan aslen nerelidir? Öldürülmesinin nedenini babası açıkladı...

2000 yılında dünyaya gelen Barış Çakan aslen Ağrılıdır. Etimesgut Alsancak Mahallesi'nde ailesi ile birlikte ikamet eden Barış Çakan, 31 Mayıs 2020 Pazar akşamı yüksek müzik nedeniyle kavgaya tutuştuğu üç kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Bunun üzerine sosyal medyadan Çakan'ın, Kürtçe müzik dinlediği için bıçaklandığı iddiası yayılmaya başladı.

İddiaların ardından Ankara Valiliği ve Barış Çakan'ın babasından açıklama geldi. Baba, oğlunun öldürülmesinin Kürtçe müzik ile alakası olmadığını söyleyerek, kavganın oğlunun arkadaşının, yakınlarında bir arabada ezan okunurken yüksek sesle müzik açılmasının üzerine, 'Ezan okunuyor şunun sesini biraz kısın, ezan bitsin' demesi ile çıktığını anlattı.

Ankara Valiliği'nin açıklaması ise şöyle:

31.05.2020 Pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen, bıçakla adam öldürülmesi olayıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden kasıtlı ve yanlış iddiaların paylaşıldığı müşahede edilmesi nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır. Maktulün arkadaşı B. A. alınan ilk ifadesinde olayın bu şekilde başladığını belirtmektedir.

Diğer yandan olayla ilgili şüpheliler derhal gözaltına alınarak gerekli adli süreç Cumhuriyet Savcılığı talimatları doğrultusunda detaylı bir şekilde sürdürülmektedir.

Konunun başka mecralara çekilerek tahrik unsuru olarak kullanılmasının iyi niyetten uzak olduğu aşikârdır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

ulusal.com.tr

Barış Çakan