Anketler Tayyip Erdoğan liderliğinde AKP yönetimini mutlu etmiyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "tutuksuz yargılanmalı" açıklamasından sonra serbest bırakılan DBP'li Ahmet Türk ile görüşecek mi? Siyaset kulislerde bu konu konuşulurken MHP Lideri'nin Ahmet Türk çıkışının perde gerisinden referandum operasyonu çıktı. İşte ayrıntılar...

Anketler Tayyip Erdoğan liderliğinde AKP yönetimini mutlu etmiyor. Rahatsızlığın nedeni de MHP tabanı ile AKP'deki kararsızlar ve hayırcılar. Referandumda "Hayır"cıları en azından "boykot" seçeneğine yönlendirmek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet hedefi HDP'den kopan seçmene yöneltti.

Bu amaçla AKP iki operasyonu birden yürütüyor. Öncelik HDP'den kopan ve oyunun rengi "hayır" olan seçmeni boykota yöneltmek. Bu operasyon istihbarat üzerinden yapılıyor.

İkinci operasyon da kamuoyu önünde sergileniyor. Operasyonun başrol oyuncuları da Ahmet Türk ve Devlet Bahçeli.

AKP yönetimi Bahçeli'yi "geniş görüşlü ve devlet aklı olan" bir lider olarak lanse etmeye çalışıyor. Zira Bahçeli'nin "74 yaşındaki Ahmet Türk, rahatsızlığı nedeniyle insani boyut gözönünde bulundurularak tedavisine fırsat verecek şekilde tutuksuz yargılanmalı" sözleri de bu operasyonun bir parçası.

PKK'nın Güneydoğu'daki partisi DBP'den Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ahmet Türk İçişleri Bakanlığı tarafından önce görevden alınmış, sonra da gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Bahçeli'nin açıklamalarından sonra adli tıbbın aksi raporuna rağmen Ahmet Türk tahliye edildi. Kamuoyu önünde Bahçeli'ye teşekkür etti ve bir pas daha attı.

Bahçeli de Türk'ten aldığı pası karşılıksız bırakmadı; "Randevu talebi gelmedi. Olursa niye randevu vermeyelim?" dedi.

Şimdi gözler Bahçeli-Türk buluşmasında. İkilinin bir görüşme yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor.

Bu arada CHP'li Deniz Baykal'ın da Ahmet Türk ile görüşebileceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

tayyip erdoğan anket