F Tipi'ne yeni kod!

Devlet içinde yasa dışı olarak yapılanan F tipi örgüt için resmi yazışmalarda yeni kodlar kullanılacağı ortaya çıktı. Milli Güvenlik Kurulu kararları ile yasa dışı örgüt olarak kabul edilen cemaat için Devlet, resmi yazışmalarda Paralel Devlet Yapılanması-Pensilvanya Örgütü kodunu kullanacak.

F Tipi'ne yeni kod!

Devlet içerisinde yapılanan F Tipi örgüt için devletin resmi yazışmlarında yeni bir kodun klullanılacağı öğrenildi. Devletin resmi yazışmalarında Örgüt için PDY-PÖ kodu, yani Paralel Devlet Yapılanması Pensilvanya Örgütü adı kullanılacak.

Sabah'ın haberine göre son Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan F Tipi ile mücadele kararının ardından örgüte karşı alınan önlemler için ilk adım atıldı.

MGK toplantısında PKK'nın uzantısı KCK ile birlikte yasadışı örgüt olarak tescillenen F Tipi için devlet yazışmalarında kullanılacak yeni kodlar oluşturma kararı alındı.

Kırmızı Kitap olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ni de yakından ilgilendiren resmi yazışmalarda Gülen örgütü ile ilgili yeni bir tanımlamaya gidildiği öğrenildi.

Buna göre F tipi veya cemaat bundan sonra devletin resmi yazışmalarında PDY-PÖ, yani Paralel Devlet Yapılanması Pensilvanya örgütü kodu ile anılacak.

ulusalkanal.com.tr

# kck # kırmızı kitap