Kayseri ve Afyonkarahisar'da FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, daha önce FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak ve örgüt üyelerinin kriptolu haberleşme programı 'ByLock' kullanmak suçundan ihraç edilen 30 öğretmenle ilgili bu sabah operasyon yaptı. 19 öğretmen gözaltına alınırken,11'i aranmaya başlandı. Afyonkarahisar'da da ByLock kullandıkları ileri sürülen 29 şüpheli gözaltına alındı.

Kayseri ve Afyonkarahisar'da FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, daha önce FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak ve örgüt üyelirinin kriptolu haberleşme programı 'ByLock' kullanmak suçundan ihraç edilen 30 öğretmenle ilgili bu sabah operasyon yaptı. 19 öğretmen gözaltına alınırken,11'i aranmaya başlandı.

TEM şubesi ekipleri Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda çalışan ve Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile görevden ihraç edilen 30 öğretmen ile ilgili bu sabah erken saatlerinden itibaren operasyon düzenledi. 'ByLock' kullandıkları belirlenen şüphelilerden 19'u gözaltına alınarak, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildi. Operasyonda öğretmenlerin evlerindeki aramada bazı dijital metaryallere incelenmek üzere el konuldu. Aranan 11 öğretmen hakkında ise Cumhuriyet Savcılığınca yakalama kararı verildi.

AFYONKARAHİSAR'DA 29 KİŞİ GÖZALTINDA

Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 29 şüpheli gözaltına alındı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ve "himmet" adı altında örgüte para vererek kaynak sağladıkları ileri sürülen 41 zanlı için yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 29 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılar, Afyonkarahisar Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Gözaltı kararı bulunan 12 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

ulusalkanal.com.tr

operasyon kayseri gözaltı bylock