MHP'de muhalif imzalara soruşturma

Yargıtay’ın MHP'yi olağanüstü kurultaya götüren kararı onamasını sağlayan muhalif imzalar tekrar inceleniyor. 19 Haziran’da yapılan tüzük kurultayında toplanan imzalarda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. MHP'li muhalifler bu gelişmeyi "gözaltı işleminin" ilk adımı olarak görüyor.

MHP'de muhalif imzalara soruşturma

MHP’yi olağanüstü kurultaya götüren imzalara soruşturma açıldı.

MHP Genel Merkezi’nin korsan kurultay olarak nitelediği 19 Haziran Tüzük Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddia ediliyor.

Ankara 13’üncü noterliğine göre 656 üst kurul delegesinin katıldığı kurultayda imza sayısına ilişkin soruşturma başlatıldı.

MHP Genel Merkezi, 23 Haziran'da, Noter tarafından "belgede sahtecilik yapıldığı" iddiasıyla kurultayın yapıldığı Akyurt ilçesindeki Akyurt Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Açılan soruşturma kapsamında MHP’li bazı üst kurul delegelerinin imza örneklerinin alınması istendi.

MHP'li muhalifler bu gelişmeyi "gözaltı işleminin" ilk adımı olarak algıladı. MHP’den ihraç edilen Meral Akşener, söz konusu incelemeye "Gene imzasız ihbar mektubuyla üst kurul delegemiz karakola çağrıldı. Suçları değişim istemek." ifadeleriyle tepki gösterdi.

MHP Genel Merkezi ise, Akşener’in tepkisine yanıt vererek, konunun FETÖ soruşturması ile bir ilgisi olmadığını, imzada sahtecilik soruşturması yapıldığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr