Cumhuriyet kutlamalarında 'pes' dedirten uygulama

Bursa'da Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri sabah saatlerinde resmi törenle başladı.

Yapılan resmi törenin ardından demokratik kitle örgütlerinin çelenk koyma töreni öncesi Bursa Atatürk Anıtı önüne bant çekilerek tadilat çalışması başlatıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesine ait olduğu belirtilen bir araçla anıtın önünde döşeli bulunan mermerler sökülmeye başlandı.

Tören için Atatürk anıtına çelenk koymaya gelen Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Vatan Partisi ve birçok demokratik kitle örgütü, Cumhuriyet Bayramı törenlerinin başladığı saatte yapılmaya kalkılan tadilata tepki gösterdi.

YURTTAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Atatürk Anıtının çevresine çekilen bandı söken yurttaşlar, "Tadilat yapmak için başka gün mü yok? Mermerlere ne olmuş ki? Cumhuriyet Bayramı törenlerinin yapıldığı gün anıtın önüne insanlar gelemesin tören yapılamasın diye böyle bir yola başvuruluyor" diyerek duruma tepki gösterdi.

BELEDİYEYE SORULDU

Konu, büyükşehir belediye başkanlığı özel kalemine soruldu. Belediye, tadilat ile ilgili karara yanıt vermedi. Öte yandan Bursa'da Atatürk anıtının bulunmadığı ve 93 yıldır bir kez bile resmi bayram kutlamaları yapılmayan Şehreküstü, tören alanı olarak gösterildi.

ulusalkanal.com.tr

bursa cumhuriyet kutlamaları