'Suriye konusunda Türkiye ile aynı görüşte olduğumuz birçok konu var'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'nin bölünme olasılığının kendilerini endişelendirdiğini söyledi. Putin, Türkiye ile Rusya'nın da Suriye'de birçok konuda aynı görüşte olduğunu belirtti.

'Suriye konusunda Türkiye ile aynı görüşte olduğumuz birçok konu var'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'nin bölünme olasılığından endişe duyduklarını söyledi. Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu kapsamında gazeteciler ile buluştu.

Putin, "Çatışmasızlık bölgelerinin gelecekte Suriye'nin bölünmesinde rol model olmaması lazım. Aksine bu bölgelerin, ülkenin toprak bütünlüğünün korunması ve gelecekteki siyasi diyalog için örnek olması gerekiyor" dedi.

Rusya Devlet Başkan, Türkiye ve Rusya'nın Suriye'de birçok konuda aynı görüşe sahip olduğunu belirtti. Putin, "Türkiye ile kilit konularda anlaşamasaydık ne Suriye'de ateşkes sağlanabilirdi, ne de çatışmasızlık bölgeleri anlaşması yapılabilirdi" diye konuştu.

​Putin, Türkiye'nin PYD/YPG konusundaki endişelerini bildiklerini ve bu konuda yapıcı olmaya özen gösterdiklerini de ekledi.

Putin, S-400 füze savunma sistemlerinin Türkiye ile ortak üretimi ile ilgili bir soruya da bu sistemleri henüz ülke dışında üretmedikleri yanıtını verdi. Üretim sürecinin teknoloji ve personel eğitimi anlamında ciddi bir hazırlık gerektirdiğini de ekledi.

türkiye rusya Putin suriye