Meclis'in son haftası

7 Haziran seçimleri öncesi TBMM Genel Kurulu son mesaisini bu hafta yapacak. 24'ncü dönem milletvekilleri yeni haftada son genel kurul çalışmalarına katılacaklar. 5'nci yasama yılının son oturumlarında seçilme yaşının 18'e indirilmesi ve partilerin kapatılmasıyla ilgili Anayasa değişikliği teklifinin görüşülmesi bekleniyor.

Meclis'in son haftası

Türkiye 7 Haziran seçimlerine, Meclis genel kurulu ise son oturumuna hazırlanıyor. Meclis, 24'üncü Dönem 5'inci Yasama Yılı'nın son mesaisini yapacağı haftaya giriyor.

Genel Kurul'da maden kazaları, Türkiye ile Japonya Arasındaki Nükleer Güç Santralleri işbirliği ve bazı yeni üniversitelerin kurulmasıyla ilgili tasarılar görüşülecek.

Maden kazalarıyla ilgili tasarı, kaza yaşanan işletme sahiplerinin 2 yıla kadar kamu ihalelerinden men edilmesi, durdurulan işlerde izinsiz çalışma yaptıranlara 5 yıla kadar hapis cezası gibi düzenlemeleri içeriyor.

İş hayatı ile ilgili tasarı ise; 15 yaşını doldurmamış çocukların çalıştırılmaması, babalık izni, sanayiden sayılmayan işlerde 7,5 saatin üzerinde gece mesaisine imkan tanınması gibi düzenlemeleri kapsıyor.

Genel Kurul'da, siyasi partilerin kapatılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin de görüşülmesi bekleniyor. Salı günü toplanacak Meclis Anayasa Komisyonu ise AKP'nin milletvekili seçilme yaşını 18'e indirecek değişiklik teklifini görüşecek.

Meclis kapanmadan; Aile Paketi ile devlet aleyhine açılan tazminat davalarının Yargıtay Dördüncü Hukuk Dairesi'nde görülmesini öngören teklifin de yasalaştırılması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr