CHP Genel Merkezi'nden kurultay açıklaması: Yeterli imza sayısı yok

CHP’de olağanüstü kurultay için toplanan imzalar parti yönetimine teslim edildi. “Yeterli sayıda imzayı bulduk.” diyen parti içi muhalefetin sözcülerine karşın, Genel Merkez, “İlk incelemelere göre yeterli sayı mevcut değil,” açıklaması yaptı.

Değişim isteyen muhalifler genel merkeze, “1 il başkanı, 1 belediye başkanı, 2 milletvekili ve 1 Parti Meclisi üyesinden” oluşan bir heyet ile geldi. Muhalefetin Sözcülerinden Gaye Usluer olağanüstü kurultay için topladıkları imza sayısını açıkladı.

İmzalar, CHP’nin Hukuk Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’e teslim edildi.

Toplanılan imzalar partinin yazı işlerinde parti içi muhalefetin temsilcileri ile ön incelemeye alındı. Ve o ilk incelemenin ayrıntılarını paylaşmak için Muharrem Erkek kameralar karşısına geçti.

Yönetimin kesin sonucu "yeterli sayı bulunamadı" diyerek açıklama ihtimaline karşı çeşitli senaryolar konuşuluyor. Bunlardan birisi muhaliflerin hukuk yoluyla itiraz edeceği yönündeydi. Bu konudaki spekülasyonlara yanıt Gaye Usluer’den geldi.

İncelemek üzere teslim aldık. )))

Şimdi gözler parti yönetiminden gelecek açıklamada. Eğer parti yönetimi "Kurultay için yeterli sayı yok," derse gözler muhaliflerin izleyeceği yol haritasına çevrilecek.

ulusal.com.tr

chp kurultay imza