Şanlıurfa'da gizli hazine gün yüzüne çıktı

Şanlıurfa’da dünya tarihi adeta yeniden yazılıyor. Taş tepeler tanıtım toplantısında Göbeklitepeye benzer yeni alanların keşfedildiği ilan edildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı programda dünya üzerinde ilk yerleşik yaşam ve sosyal topluluk örneklerine ev sahipliği yapan Taş Tepeler ilk kez dünyaya tanıtıldı.

Şanlıurfa'da gizli hazine gün yüzüne çıktı

Haber: Lale Delidağ - Kamera: Sabri Kara

Gizemli kalmış bir hazine daha gün yüzüne çıkarılıyor. Dünya üzerindeki ilk yerleşik yaşam ve sosyal topluluk örneklerine ev sahipliği yapan Taş Tepeler’in tanıtımı Şanlıurfa’da yapıldı.

Programda Keşfedilen tepelerle ilgili hazırlanan animasyon filmi herkesi heyecanlandırdı. Açılış konuşmasını Göbeklitepe ve Karahantepe kazı başkanı İstanbul Üniversitesi Tarih öncesi Arkeolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Necmi Karul yaptı.

Şanlıurfa Neolitik Çağ Araştırmaları Projesi bugüne kadar Türkiyede yapılmış en büyük ve kapsamlı arkeoloji projesi.

Kültür ve turizm bakanıMehmet Nuri Ersoy, tarihe ışık tutan kazı çalışmalarına büyük destek verdiklerini söyledi.

Tanıtıma ev sahipliği yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kentin adını dünyaya duyuracaklarını açıkladı.

Yine ev sahibi belediye başkanı Zeynal Abidin Beyazgül de bu çalışmalar sonucu Şanlıurfa’nın turist oranında büyük artış olacağını belirtti.

Geceden sonra Şanlıurfa müzesi gezildi.

Şanlıurfa’da insanlık tarihi adına atılan adımlar, neolitik yaşama dair büyük ip uçları veriyor. Tarihi 12bin yıl öncesine dayanan taş tepeler dünyaya kendini duyurma hazırlanıyor.

türkiye şanlıurfa Göbeklitepe arkeoloji tarih Kültür ve Turizm Bakanı mehmet nuri ersoy Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sosyal topluluk istanbul üniversitesi Şanlıurfa Neolitik Çağ Araştırmaları Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin