Yeni Zelanda saldırısıyla bağlantılı biri Avustralya vatandaşı 3 kişi tutuklandı

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, terör saldırısıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Ardırın, katliamla bağlantılı biri Avustralya vatandaşı, üç kişinin tutuklandığını söyledi. Bu arada saldırıyı düzenleyen Brenton Harrison Tarrant mahkemeye çıkarıldı

Yeni Zelanda saldırısıyla bağlantılı biri Avustralya vatandaşı 3 kişi tutuklandı

Yeni Zelanda'daki katliamla bağlantılı biri Avustralya vatandaşı, üç kişi tutuklandı.

Açıklamayı Yeni Zelanda Başbakanı Jasinda Ardırın yaptı. Basın toplantısı düzenleyen Ardırın, cinayetle suçlanan Avustralya vatandaşı dahil üç kişinin tutuklandığını söyledi.

Tutuklanan isimlerin daha daha önce sabıka kaydının olmadığını belirten Ardırın, "Bu kişiler Yeni Zelanda ya da başka bir yerde istihbarat servisleri tarafından izlenen şahıslar arasında yer almıyorlar" dedi.

Saldırılarda 2'si yarı otomatik 5 silah kullanıldığını ve saldırganın silah ruhsatını 2017'de aldığını ifade eden Ardern, Yeni Zelanda'nın silah yasalarının değişeceğini, Avustralya ile sınır kontrollerinin sıkılaştırılacağını ve bilgi paylaşımının da geliştirileceğini ifade etti.

Ülkede güvenlik önlemlerinin üst seviye çıkarıldığını belirten Yeni Zelanda Başbakanı, vatandaşlardan da şüpheli gördükleri durumları polise haber vermelerini istedi.

Saldırıdan etkilenen yabancılar arasında Türk, Malezya, Suudi Arabistan, Pakistan, Bangladeş ve Endonezya vatandaşlarının yer aldığı bilgisini paylaşan Ardern, toplantıdan sonra Christchurch'ü ziyaret edeceğini kaydetti.

Öte yandan saldırgan Brenton Harrison Tarrant, mahkemeye çıkarıldı. Yoğun güvenlik tedbirleri altında çıkartıldığı mahkemede kefalet talebinde bulunmayan terörist, 5 Nisan'a kadar gözaltında tutulmasına hükmedildi.

ulusal.com.tr

saldırı yeni zelanda