Edirnelileri kurtaracak proje açıklandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Edirnelileri taşkınlardan kurtaracak planı açıkladı. Tunca, Arda ve Meriç nehirlerinin birleştiği bölgede 7 kilometrelik tahliye kanalı açılacak. Böylece Meriç, Edirne’yi baypas edecek. Proj için 3 ay içinde ihaleye çıkılacak.

Edirnelileri kurtaracak proje açıklandı!

Yağmur yağdı, baraj kapakları açıldı, taşkında yüzlerce ev su altında kaldı.

Edirneliler bu dertlerden nasıl kurtulacak? Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tunca, Arda ve Meriç nehirlerinin birleştiği bölgede dev, “baypas” kanalı açılacağını duyurdu.

Projeye göre Tunca, Arda ve Meriç nehirlerinin birleştiği bölgede 7 km tahliye kanalı açılacak. Meriç Nehri’nin suları Edirne’ye ulaşmadan açılan 7 kilometrelik kanalla şehirden uzaklaştırılacak.

Proje için 3 ay içinde ihaleye çıkarılacak.

Eroğlu, başka bir projedendaha bahsetti. Nehir sularının pompalarla aktarılacağı Çömlekköy Barajı inşaa edilecek. Barajda toplanan sularınsa yaz aylarında tarım arazileri için kullanılması planlanıyor.

Bakan projeleri açıklarken taşkın sonrası ulaşımına kapanan Karaağaç Mahallesi'nde hayat normale dönmeye başladı. Dolgunun ardından işlerine gitmek isteyenler askeri kamyonlarla kent merkezine götürüldü.

ulusalkanal.com.tr