Şehidin cebinden çıkan vasiyet yürek burktu

Mardin Dargeçit'te PKK pususunda şehit olan Adanalı polis Akif Hatunoğlu'nun cebinden çıkan vasiyetname yürek burktu. O vasiyetname aslında açılımla birlikte askerin, polisin elinin kolunun bağlandığının fotoğrafıydı. İşte o vasiyetname...

Şehidin cebinden çıkan vasiyet yürek burktu

"Eğer bir gün yaban ellerde şehit düşersem, hiçbir hükümet temsilcisi gelmesin cenazeme. Çünkü onlar uyuduğu için bunca şehit verildi."

Aslında bu cümle anlatıyordu açılımla eli kolu bağlanan askerin ve polisin durumunu. Teröristte "barış güvercini" muamelesi yapıldığı o dönemlerin kahrını yazdığı bu satırla beyinlere işledi adeta şehit polis Akif Hatunoğlu...

Hatunoğlu Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'nın bombalı saldırısında şehit olan 4 polisten biriydi.

Şehit polisin cebinden çıkan vasiyetname yıllardır yaşananların da bir özetiydi.

"Eğer bir gün yaban ellerde şehit düşersem hiçbir hükümet temsilcisi gelmesin cenazeme. Neden diye sormayın… Çünkü onlar uyuduğu için bunca şehitler verildi… Allah’tan dileğim aileme ve ülkeme yaşattıkları acının binlerce mislini yaşasınlar. Anneciğim, babacığım ellerinizden tekrar öperim, Hakkınızı helal edin, size layık bir evlat olamadım, İhtiyaçlarınız karşısında yanınızda bulunamadım, Hakkınızı helal edin… Hakkınızı helal edin..."

Şehit polis Akif Hatunoğlu, hükümet yetkililerinin cenazesine gelmemesini vasiyet etmişti.

"Çıkıp kürsüden sakın ha konuşmasınlar 'emaneti emanetimizdir' diye, Devlet ite köpeğe göz yumup bizlerin elini kolunu bağladıysa benim zaten zerre kadar güvenim yok bu hükümete, devlete. Silah arkadaşlarım, yoldaşlarım, kardeşlerim hepiniz Allah’a emanetsiniz, Devlet uyuduğu için bizler öldük, Türk Devleti, sizler uyumayın ki diğer Mehmetçikler ve polislerimiz yaşasın, ulusumuz yaşasın, boyun bükmeyin."

ulusalkanal.com.tr