İşçi Partisi, Ulusal Kanal, Aydınlık ve TGB'ye operasyon

AKP'nin 5 Ağustos korkusu. İşçi Partisi, Ulusal Kanal, Aydınlık ve TGB yöneticilerinin evininde arama yapılıyor

İşçi Partisi, Ulusal Kanal, Aydınlık ve TGB'ye operasyon

12:58 - İstiklal Deva Çıkmazı önünde toplanmaya başlayan kalabalık "Ulusal Kanal susturulamaz, Aydınlık GAzetesi susturulamaz, Vali Mutlu İstanbul mutsuz" sloganları atmaya başladı. Kalabalığın karşısında çevikkuvvet ve TOMA bekliyor.

12:36 - Eylem için toplanma yer ve saatleri açıklandı.

İstanbul ve Ankara'daki Ulusal Kanal ve Aydınlık merkezleri önünde toplanmaya çağırı yapıldı. İstanbul'daki buluşma yeri: saat 13.00 'da İstiklal Caddesi Deva Çıkmazı - Ankara saat 13.00 Sakarya Caddesi - İzmir Alsancak 17.00 Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişi - Malatya saat 13.00 İşçi Partisi il binası önü - Mersin saat 14.00 Atatürk Evi önü - Antalya saat 16.00 Kışlahan Meydanı - Eskişehir saat 17. 00 Adalar - Almanya, Berlin saat 17.00 Brandenburger tor.

11.54 - Sanatçılar Girişimi Sözcüsü Şair Ataol Behramoğlu: "Bütün yurtseverler, CHP,TKP,ÖDP açıklamalar yaparak destek vermelidirler."

11.49 -

TGB Genel Sekreteri Mustafa Sevim ve Genel Başkan Yardımcısı Aykut Diş gözaltına alındı. Diş ve Sevim gözaltına alınırken; "Bu topraklarda Mustafa Kemaller tükenmez!" diye bağırdılar.

11.45 -

İşçi Partisi Öncü Gençlik Ankara il Başkanı Efe Barbaros gözaltına alındı! Barbaros'un mahkeme kararı ile İstanbul'a sevk edileceği bildirildi. Ankara'da yurtseverler saat 13.00'da Kızılay Sakarya Caddesi'nde toplanarak operasyonları protesto edecek.

11.28 -

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel: 5 Ağustos'ta gizli tanıklarla silahlı bir eylemin olmadığı davada iktidar gizli tanıklarla bu kararları almak istiyor. Ve gerçekleri açıklamaya çalışan basın yayın organlarını susturmak istiyorlar. Arkadaşlarımız için geçmiş olsun demiyorum. Bu olayları yapanlara geçmiş olsun. Korkunun ecele faydası yoktur. Korkmayalım. 5 Ağustos'ta Silivri'de buluşalım.

10:59

- Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Mustafa Kaya ve muhabir arkadaşımız Mehmet Kıvanç da göz altına alınanlar arasında!

10:58

- Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan: Tayyip Erdoğanlara geçmiş olsun. Bu operasyonlar sonlarını getirmektedir. Milletimiz bu baskınlara karşı 5 Ağustos günü daha büyük bir cevap verecektir.

Ülkemizin bir çok noktasında olduğu gibi bugün Almanya saati ile 17.00'de Berlin'de de bu tertibe karşı büyük bir eylem yapılacaktır.

10:48 -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan: Bu çabalar sonuç getirmeyecek. Faşizmin saldırılarına boyun eğmeyeceğiz. Biz 5 Ağustos çağrımızda ısrarlıyız.

10:20

- TGB Genel Başkan Yardımcıları Aykut Diş ve Mustafa Sevim hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı bildirildi.

10:15

- İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz gözaltına alındı 10.12 Ceyhun İlsever: Korkmaları akıl tutulmaları çok normal. Halk hareketinden Korkuyorlar. Kendi sonlarını hazırlıyorlar. Toplumum sindirmeye çalışıyorlar. bu baskınlar Silivri buluşmasını daha da büyütecektir. Ulusal Kanal halkın sesi olmaya devam edecektir. Tayyip Erdoğanlar yıkılıyor.

10:01 -

Ankara'da İşçi Partisi yöneticisi Utku Reyhan, TGB yöneticisi Efe Barbaros'un evinde arama yapılıyor

09:50

- Arama yapılan TGB İl binası önünde geniş güvenlik önlemi alındı. Çevik kuvvet polisleri TGB İl binasının olduğu sokağa girşi çıkışları kapattı.

09:40

- Evi aranan ve hakkında yakalama kararı bulunan İlker Yücel aramalarla ilgili şunları söyledi:

"Bizi teslim alarak direnişi sonlandıramazlar. O direniş yurtsever, devrimci, halkçı, bir iktidar yaratana kadar devam edecek. Onlar Türk milletine teslim olsun."

08:53 - Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Mustafa Kaya, Ulusal Kanal (Ankara) muhabiri Mehmet Kıvanç, Aydınlık muhabiri Osman Erbil ve İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz'ında evlerinde arama yapılıyor.

08:33 - TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'inde evinde arama yapılıyor. Ayrıca, Cengiz için gözaltı kararı var.

TGB İstanbul İl Merkezi, TGB İstanbul İl Başkanı Olgu Özdemir, TGB Genel Başkan Yardımcısı Utku Faik Yılmaz, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, İşçi Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Bilge Kuruca ve İşçi Partisi İstanbul İl Yöneticisi Emine Akfırat evlerinde arama yapılıyor.

ulusalkanal.com.tr

tgb Silivri işçi partisi ulusal kanal aydınlık Baskın