Barış Yarkadaş şimdi övdüğü Ekmeleddin İhsanoğlu için 2007'de ne yazmıştı?

Barış Yarkadaş şimdi övdüğü Ekmeleddin İhsanoğlu için 2007'de ne yazmıştı?

Barış Yarkadaş, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP ve MHP'nin aday olarak gösterilmeden önce AKP ve Cemaat ile işbirliğini yaptığını yazmıştı.

CHP ve MHP'nin "Çatı aday"ı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu yaptıkları haber ve köşe yazıları ile destekleyen gercekgundem.com'un Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş'ın 2007'de yazdığı, "Fethullah Gülen'e yeni rol mü..." başlıklı yazısında İhsanoğlu cemaatin bir iftar yemeğine katılığını yazmıştı. 22 Eylül 2007 tarihinde kaleme alınan yazıda Yarkadaş, "Gülen'in denetiminde olan Rumi Forum'un düzenlediği iftar yemeğine katılanların isimleri alt alta sıralandığında, ortaya başka bir tablo da çıkmaktadır. O tablo ise, Gülen'in hem AKP'yle, hem de devletle olan ilişkilerinin gayet "sağlıklı bir şekilde" yürüdüğünü göstermektedir" ifadeleri yer alıyordu

İşte Yarkadaş'ın, "Fethullah Gülen'e yeni rol mü..." başlıklı yazısındaki o ilgili bölüm;

Gülen ve cemaati, birdenbire kendilerine yönelen ya da yöneltilen bu teveccüh karşısında kuşkusuz ki; hayli memnundur. Daha birkaç gün önce ABD Kongresi'nin Cannon çalışma ofisinde düzenlenen iftar yemeği, memnuniyeti daha da artırmıştır. Gülen'in denetiminde olan Rumi Forum'un düzenlediği iftar yemeğine katılanların isimleri alt alta sıralandığında, ortaya başka bir tablo da çıkmaktadır. O tablo ise, Gülen'in hem AKP'yle, hem de devletle olan ilişkilerinin gayet "sağlıklı bir şekilde" yürüdüğünü göstermektedir. Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, AKP Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu iftardaki yerlerini alarak, ABD'deki Gülen'e mesaj götürmüşlerdir. İftar boyunca sinevizyonda Gülen'in görüntüleri yayımlanırken, "Türkiye'nin Büyükelçisi Nabi Şensoy, çorbaya kaşığını sallamaya devam etmiştir.

Haber: Gökhan Çelik

ulusalkanal.com.tr

AKP fethullah gülen chp mhp Gökhan Çelik çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu barış yarkadaş