AKP'de taht kavgaları

AKP'de 27 Ağustos'taki kurultay öncesinde kulisler hareketlendi. İsmi Başbakanlık için öne çıkan Ahmet Davutoğu'na Beyaz Saray'dan destek geldiği belirtildi. İddiaya göre, Hakan Fidan'ın da aralarında olduğu Erdoğan'a yakın isimler yeni kabinede yer alacak. Başbakan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, yeni yönetimin 2019 hedefiyle çalışacağını söyleyerek Abdullah Gül cephesine mesaj verdi.

AKP'de taht kavgaları

Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AKP'de yeni genel başkan ve yeni kabine kulisleri hareketlendi.

Yeni Başbakan ismi için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ismi öne çıkarıldı. "Parti Davutoğlu'nu istiyor" denilse de, Davutoğlu'na partililerden çok dış desteğin geldiği belirtildi. ABD'nin yeni Başbakan olarak Ahmet Davutoğlu'nu istediği ifade edildi.

Yeni kabinede e Gül'e yakın isimlerin yer almayacağı ifade ediliyor.

İl başkanları ile yapılan toplantıda bu sözlerle özetlenen yeni kabine, Erdoğan'a yakın isimlerden oluşacak. Bu isimler arasında Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bulunuyor.

İddiaya göre, Akdoğan Başbakan Yardımcısı, Fidan Dışişleri Bakanı Kurtulmuş ise Ali Babacan'ın yerine Ekonomi Bakanı olacak.

Yeni yönetimde Abdullah Gül ve ona yakın isimler ise uzun süre düşünülmüyor. Bunun mesajını ise Başbakan Erdoğan'ın siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan verdi. Akşam gazetesine konuşan Akdoğan, "2019'a kadar istikrar" vurgusu yaptı.

"Belirlenecek isme geçici bir Başbakan ve yönetime geçici bir yönetim olarak bakmak doğru değildir. Haksızlık ve nezaketsizliktir. 2015 seçimleri elbette önemli. Ondan sonra 4-5 yıllık kesintisiz bir dönem var. Ondan sonra hem genel seçimler, hem Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı yıla denk geliyor. Güven ve istikrar içinde Türkiye çok ciddi hamleler yapabilir"

ulusalkanal.com.tr